Madkampen.dk » Ingredienser » Parmesanost

Opskrifter på mad med Parmesanost

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor parmesanost indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Blomkålsbrød

    Pisk æggene i en skål. Kom blomkål (lavet til blomkålsris), parmesanost, majsmel, sesamfrø og krydderi i og vend det godt sammen. Fordel dejen til 8 brød på bagepapir, drys med tørret chili. Bag dem ca. 20 minutter ved 180...


  2. Sense - Tortillapizza med Hakket Oksekød

    parmesanost

    Tænd ovnen på 180°C Lav en ordentlig portion fyld (af oksekød, løg, hvidløg, porre, ketchup og kryderier), som du kan fryse portionsvis eller bare gemme til de næste par dage. Læg tortillaen på et stykke bagepapir, smør med ...



  3. Parmesankiks

    Bland de tørre ingredienser godt sammen, og kør det hele sammen på en røremaskine, eller ælt det sammen i hånden. Rul dejen til en lang pølse og kom den i køleskabet natten over (eller fryseren et par timer). Skær skiver af c...


  4. Dip til Grøntsagsstænger

    Rør alle ingredienserne sammen, og stil dippen koldt indtil servering. Ideer til grøntsagsstænger: agurk, gulerødder, slikærter, broccoli, bladselleri....


  5. Penne med Asparges & Bacon

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Steg bacon på panden til det er næsten sprødt. Så tilsættes løg og hvidløg, som steger med, til baconternene er sprøde. Svits aspargesstykker, broccolibuketter, gulerodsskiver og tomat...


  6. Nem Carbonara

    parmesanost

    Kog macaronien efter anvisningen på pakken. Klip baconen i små stykker, og steg dem sprøde på en pande. Tilsæt kødresten (jeg brugte lidt skinke fra fryseren), finthakket løg og revet squash, og lad det svitse med et par minut...



  7. Madpakketærter med Spinat & Parmesan

    Giver 12 små tærter. Rør creme fraiche godt sammen med hytteost og æg. Kværn peber i og tilsæt salt (ikke for meget, da parmesan også salter). Ris pinjekernerne på en tør pande, hak dem og hæld dem over i en skål. Kom...


  8. Blomkålssalat med Parmesan & Mandler

    Til 4 personer (som tilbehør). Rist mandlerne på en tør, varm pande til de har fået lidt farve (ca. 15-20 minutter.). Kom blomkålsbuketterne i en foodprocessor sammen med mandlerne (alternativt en minihakker lidt ad gangen). S...


  9. Sense - Kartoffelpizza

    Kom olie på panden, læg kartoffelskiverne i sammen med parmesan. Læg låg på og giv det 5 minutter ved lav varme. Hæld tomatsauce, champignonskiver og mozzarella ovenpå. Slå ægget ud i midten. Læg igen låg på og giv det 5 minu...


  10. Lindas Lækre Pesto

    Skyl basilikummen godt - du kan godt bruge stænglerne. Kør alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor. Tilføj olie undervejs til konsistensen bliver helt rigtig. Ønskes en tyk pesto, skal der bruges ekstra kerner og o...


  11. Cremet Kylling med Soltørret Tomat

    Opvarm ovnen til 200°C Krydr kyllingelårene med salt og peber. Smelt 2 spsk smør i en sauterpande, og læg kyllingen i. Svits begge sider, til de har fået farve - 2-3 minutter på hver side, og læg dem så til side. Smelt rest...


  12. Sund Pizzabund med Gulerod

    Skræl gulerødderne og riv dem helt fint. Hæld derefter gulerødderne over i et stykke rent stof og pres alt væden ud af dem. Bland de saftfrie gulerødder med revet parmesan, presset hvidløg og æg. Når massen er ensartet, f...


  13. Grøntsagsbrød med Bønner & Spinat

    Tø spinat og bønner op og hæld vandet fra. Hak blomkålen (squash, gulerødder eller broccoli kan også bruges) i en minihakker. Spinat og bønner samt mandler hakkes også fint i minihakkeren. Saml alle ingredienserne i en skå...


  14. Krydrede Kødboller i Tomatsauce

    Parmesanost

    Rør alle ingredienserne til farsen, og form små kødboller (kom det hele i en frysepose, klip et hul og pres farsen direkte på panden). Steg kødbollerne på panden, men steg dem ikke helt færdige. Tag bollerne af panden. Hæld to...



  15. Blomkålssalat med Mandler

    Skær blomkålen i finde tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Høvl parmesanosten (du kan også bruge en anden hård ost, evt. pecorino). Vend blomkålen med saltmandler, ost og vend til sidst lidt olivenolie i....


  16. Kartoffelpizza

    Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt godt. Kør alle ingredienserne til pestoen i en minihakker eller foodprocessor. Rul 2 flade bunde af dejen og fordel pestoen derpå. Tør kartoffelskiverne i et vi...


  17. Italiensk Squashfad

    Til 4 personer. Sær champignon og squash i skiver og hak løget. Svits champignon og løg i olie. Tilsæt squash - lidt ad gangen, til de er fladet sammen. Tilsæt oregano, basilikum, hvidløg og salt. Tilsæt til sidst de hakkede...


  18. Hamburgerryg Piccata med Rissalat

    Skær kødet i skiver af ca. ½ cm. Bland mel og peber og vend hamburgerryggen heri. Pisk æg, vand og ost sammen og vend skiverne heri. Varm smør og olie op på en slip-let pande, til det er lysebrunt. Steg kødskiverne gyldne ve...


  19. Risotto med Oksekød & Tomat

    Svits kødet i en gryde i lidt olie fra de soltørrede tomater. Hak løget og svits det med. Tilsæt risene og rør rundt. Hæld bouillon og timian i gryden og rør godt rundt. Lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Hak tom...


  20. Spinatmuffins

    Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Fordel dejen i silikoneforme (eller muffinsforme) og bag dem ved 175°C i ca. 30 minutter. Serveres med en lille salat eller nogle grøntsagsstænger....


  21. Champignonlasagne

    Rens og skær champignonerne i kvarte. Hak løgene fint. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bliver brunt. Svits champignon og løg i ca. 3 minutter. Præs væden fra spinaten, og vend den i champignonblanding...


  22. Pasta med Svampesauce

    Læg de tørrede kantareller i en lille skål og overhæld dem med vand. Lad dem udbløde i vandet i ca. 1 time. Skyl dem grundigt for at fjerne eventuelle rester af jord. Lad dem dryppe af i en sigte. Rens champignonerne og østershatte...


  23. Kødboller i Spicy Tomatsauce med Frisk Pasta

    Til 2 personer. Alle ingredienserne kommes i en skål og æltes med hænderne. Form farsen som små boller, som steges af på en pande og derefter bages færdige i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Til tomatsaucen skæres tomater...


  24. Bagte Mozzarella Kyllingeruller

    parmesanost

    Skær kyllingen i 8 stykker og bank dem tynde og flade med en kødhammer. Hæld raspen i en dyb tallerken sammen med 2 spiseskefulde af den revne parmesanost. Hak spinaten og sautér den kort sammen med det pressede hvidløg og en smu...



  25. Pasta med Bacon & Pocherede Æg

    Til 2 personer. Sæt rigeligt vand over til pasta og æg - i 2 gryder. Salt begge dele godt. Steg baconen sprød på en varm pande. Tag den af panden og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kog pastaen al dente efter anvis...