Opskrifter » Supper » Varme Supper » Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller
Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grøntsagssuppe med italienske kødboller:
- Kødboller:
- 500 g magert hakket oksekød
- 50 g brødkrummer
- 1 sammenpisket æg
- 2 spsk friskhakket oregano
- Salt
- Peber
- Suppe:
- 1 spsk olivenolie
- 1 finthakket løg
- 1-2 finthakkede røde chili
- 1 fed knust hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 courgette
- 100 g grønkål
- 1 spsk tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 liter oksekødsfond
- Salt
- Peber
- 2 spsk friskhakket oregano
- Parmesanost
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller:
4 personer.
Kør ingredienserne til kødbollerne på en foodprocessor.
Smag til med krydderier. Kør ingredienserne sammen, til massen samler sig som en kugle. Stil til side.
Varm olien op i en stor gryde.
Tilsæt løg og chili, og sautér, til det er mørkt, uden at løgene bruner.
Tilsæt hvidløg, gulerødder (skåret i tern), courgette (skåret i tern), grønkål og tomatpuré, og fortsæt 2-3 minutter, til grøntsagerne får lidt farve.
Tilsæt tomater og fond, og bring det i kog. Skru ned, og lad suppen småsimre ved lav varme.
Form farsen til teskestore kødboller. Læg dem ned i suppen én ad gangen, og vend forsigtigt rundt ind imellem. Skru lidt op for varmen, og lad suppen simre 15-20 minutter yderligere, til kødbollerne er kogt igennem.
Smag til med krydderier. Kom krydderurterne i, og servér med lidt revet parmesanost.
![Grøntsagssuppe med Italienske Kødboller opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.