Madkampen.dk » Ingredienser » æggeblomme

Opskrifter på mad med æggeblomme

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor æggeblomme indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Vinter Cæsar-Salat

    Til 2 personer. Tænd ovnen på 220°C. Steg kyllingebrysterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt. Dryp rugbrødet med olie og salt og bag det sprødt i den varme ovn i ca. 7-10 minutter. Skyl og skræl gulerødder og...


  2. Koldskål Cheesecake

    æggeblomme

    Knus kammerjunkerne i en blender. Smelt smørret, og bland det med kammerjunkerne. Pres massen ned i en 20cm springform, og sæt bunden i køleskabet i cirka en halv time. Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn til en luftig æggesn...



  3. Rabarbertærte med Marengs (Vægtvogterne)

    12 portioner. Bland hvedemel og majsmel med bagepulver, æggeblomme, kvark og æblemos til en smidig dej. Fordel dejen i en smurt springform, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time. Skær rabarberne ud i stykker, bland dem med...


  4. Honninghjerter

    Opvarm honningen til ca. 50°C. Ælt det herefter godt sammen med melet. Stil dejen i køleskabet i 14 dage. Rør krydderierne op i æggeblommen, og bland det i dejen. Hvis den er for hård at arbejde med, kan man putte den i mikroovnen ...


  5. Studenterbrød

    Nok til ca. 10 stk. Kagerester kan f.eks være chokoladekage, sandkage, digestive kiks, wienerbrød. Til bunden blandes mel, flormelis og salt. Det kolde smør skæres i terninger og smuldres sammen med melet, til det minder om rasp i...


  6. Dukan Soufflé med Skinke & Hytteost

    Opvarm ovnen til 160°C. Pisk hviderne helt faste. Pisk æggeblommerne og havrekliden sammen. Vend forsigtigt hviderne i æggeblommeblandingen lidt efter lidt. Kom derefter massen i en ovnfast form. Bag den 18-20 minutter midt i...


  7. Oksecarpaccio med Estragon-Dressing

    4 personer. Fordel de tyndtskårne skiver oksefilet på 4 tallerkner og krydr med salt og peber. I en skål røres æggeblommen med dijonsennep, hvorefter limejuicen piskes i. Så røres olivenolien i lidt efter lidt, og der smages ti...


  8. Citron-Marengs Tærte

    Start med bunden: Sigt melet ned i en skål. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til det ligner smuldret brødkrumme. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt det hele raskt sammen på et meldrysset bord. Pak dejen ind i ...


  9. Chokoladetærte med Knas

    8 personer. Start med dejen: Sigt melet ned i en stor skål. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til det ligner smuldret brødkrumme. Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommen og lidt vand. Vend dejen ud på et meldryss...


  10. Lun Æbletærte

    6 personer. Forvarm ovnen til 180°C. Sigt melet ned i en stor skål, kom smørret i, og gnid det ind i melet med fingerspidserne, indtil det ligner brødkrummer. Tilsæt æggeblomme og det meste af vandet, og bland til en fast dej. ...


  11. Toffeetærte

    Forvarm ovnen til 180°C. Smør en dyb tærteform. Sigt melet ned i en stor skål og gnid smørret i med fingrene, indtil blandingen ligner brødkrummer. Rør sukker, æggeblomme og vand i. Bland til en blød dej, og saml den til en kug...


  12. Toffeetærte

    Forvarm ovnen til 180°C. Smør en dyb tærteform. Sigt melet ned i en stor skål og gnid smørret i med fingrene, indtil blandingen ligner brødkrummer. Rør sukker, æggeblomme og vand i. Bland til en blød dej, og saml den til en kug...


  13. Vanillekranse

    æggeblomme

    Bland alle ingredienserne i en skål og smuldr fedtstoffet heri. Ælt dejen sammen med let hånd. Læg dejen koldt en time, inden den formes. Sæt en stjerneform i en kødhakker eller brug en småkagesprøjte og kør dejen igennem. Fo...



  14. Italiensk Tomatsuppe

    Kog makaronien efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra. Put tomatjuice og consommé i en gryde (husk at lægge mærke til, om consoméen skal spædes). Smag suppen til med tomatpuré, og lad den koge op. Pisk æggeblommen ud...


  15. Fyldte Kartofler med Bacon

    Skrub kartoflerne rene og tør dem. Gnid dem med lidt olie og læg dem i et fad på salt, eller på en rist over en bradepande. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time ved 225°C. Steg bacon og løg til fyldet. Skær et låg af de bag...


  16. Skinkepirog

    Rul dejen ud til en rund plade ca ½ cm tyk. Læg den på en smurt bageplade. Bland skinketerningerne med revet ost, sennep, æggeblomme og fløde. Vend risene i. Læg fyldet på en ene halvdel af dejpladen, pensl kanten med sammenpis...


  17. Chokolade-Mango-Stracciatella Is

    æggeblomme

    Chokoladeis Mælk, fløde og vanillestang bringes i kog. Æggeblommerne piskes luftige med sukker. Tag vanillestangen op og hæld den varme mælkefløde over æggeblommerne, mens der piskes kraftigt. Massen hældes tilbage i gryden og ...



  18. Lakrids Is

    Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt lakridspulveret. Sørg for at pulveret er godt opløst, man kan evt. opløse pulveret i lidt kogende vand. Hæld cremen i en passende form og frys m...


  19. Mynte Is

    Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt Sirop de Menthe og pebermynteolie. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Herefter vendes de finthakkede chokoladestykker i. Hæld cremen i en...


  20. Rabarberkage med Kokos

    Smør 4 ovnfaste portionsskåle eller et større fad. Snit rabarberne i 1 cm store stykker, bland dem med sukker og kartoffelmel og fordel blandingen i skålene. Pisk smør og sukker tykt og pisk æggeblommerne i en ad gagen. Pisk hvi...


  21. Farseret Svinemørbrad

    Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem. Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Bred farsen ud på mørbraden, luk den og bind omkring den. Brun den på alle si...


  22. Gyldne Horn (16 stk.)

    Gæren opløses i fløden, hvorefter melet og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der hviler på et koldt sted (helst køleskab) i ca. 15 minutter. Derefter æltes dejen i 2 lige store stykker, der formes til kugle...


  23. Minitærter med Ost

    Kør mel og fedtstof i tern i en køkkenmaskine til en smuldrende masse. Tilsæt æggeblomme, salt og vand og kør, til dejen samler sig til en kugle. Pak dejen i plastfolie og lad den hvile på køl i 30 minutter. Skær forårsløgene i...


  24. Brun Lagkage med Smørcreme

    æggeblomme

    Sukker og margarine røres lyst og luftigt. Ægget tilsættes under omrøring. Sigt kakao, mel og natron i skiftevis med mælken. Bages ca. 20 minutter ved 200°C Nok til 4 bunde. Smørcreme: Smørret røres blødt med en hå...



  25. Varme Hveder

    æggeblomme

    Gæren udrøres i mælken. Hvedemel, kartoffelmel og krydderier sigtes sammen. Margarinen hakkes i med en kniv. Mælk (inkl. gær) og æggehvide tilsættes. Dejen æltes godt til den er let og smidig, og slipper hænderne. Dejen hæv...