Madkampen.dk » Ingredienser » Bønner

Opskrifter på mad med Bønner

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor bønner indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Ristede Kartofler med Bønner & Mayo

    Til 4 personer. Skrub kartofler og vend dem med spidskommen og olivenolie. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem i 30 minutter ved 200°C Blanchér bønnerne i 5 minutter i letsaltet vand. Skyl dem med koldt vand. De...


  2. Hurtigt Pastafad med Grønt & Kylling

    bønner

    Den her er til de hverdagsaftener, hvor det hele skal gå hurtigt, men stadig være god og nærende mad :-) Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld den i et ildfast fad. Tilsæt bønner, skiveskårede gulerødder og peberfrug...



  3. Bønnesalat med Fetaost & Oliven

    Bønnerne nippes (begge ender fjernes). Kog dem i godt saltet vand til de er lige netop møre (5-7 minutter). Herefter afkøles de i isvand. Dryp bønnerne godt ad, og del dem i 2. Pil løget, del det i halv og skær det i tynde sk...


  4. Glaskartofler med Perleløg & Bønner

    Rist baconternene til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Hæld kogende vand over bønnerne i 10 sekunder. Tør det meste af baconfedtet af panden, og hæld nu perleløg og kartofler i panden og lad det få lidt fa...


  5. Bønner med Bacon & Løg

    Steg baconternene til de er næsten sprøde i en almindelig eller sautérpande. Tilsæt løg og steg videre i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon og krydderier og lad det koge op. Tilsæt så bønnerne og skru godt op for varmen, og lad ...


  6. Bønnesalat med Rødløg & Tomater

    Bring rigelig letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i koldt vand, dræn dem og lad dem dryppe af. Pisk olie og eddike sammen og smag til med sukker. Vend marina...


  7. Frugtsalsa

    Der er ingen mængde på ingredienserne, så prøv dig frem og brug evt. mest af det du bedst kan lide :-) Alt hakkes groft - husk at dræne bønnerne godt. Tilsæt eddike, salt, peber og chili efter smag. Lad salsaen stå i køleskab...


  8. Oksefilet med Kraftfuld Sauce (Vægtvogterne)

    4 portioner - 10 ProPoints pr. portion Skræl rodfrugterne, og skær dem i skiver. Læg dem i et ovnfast fad sammen med tynde løgringe, hvidløg og timian. Krydr med salt og peber. Dryp olie over og bag i ovnen ved 200°C i ca. 30 minut...


  9. Nem Pastasalat med Kalkun

    4 personer. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand. Skær bønnerne i 2-3 cm lange stykker. Put bønnerne ned i gryden til pastaen de sidste 2 minutter af kogetiden. Hæld både pasta og bønner over i et dørslag, så vandet løber...


  10. Bønnesalat med Tomat

    bønner

    Kog bønnerne i letsaltet vand. Skær dem i 2-3cm stykker. Del tomaterne i 2 og hak løget fint. Rist pinjekernerne let på en tør pande. Bland alle ingredienserne i en skål, og stil den på køl til servering....



  11. Dukan Bønnefritter

    bønner

    Hæld olien i en frysepose. Hæld bønnerne og de krydderier du kunne tænke dig ned i posen, og vend det hele godt. Bag bønnerne i en 200°C varm ovn i 20-30 minutter alt efter for sprøde du ønsker dem. Husk at vende dem ind imell...



  12. Varm Kartoffelsalat med Langtidsbagte Tomater

    Halvér først tomaterne, pensl dem med olivenolie og drys med salt, sukker og rosmarin. Bag dem herefter i 2 timer ved 130°C, til de er skrumpet ind til halv størrelse. Imens tomaterne bager, koges kartoflerne med rosmarinstilken, til...


  13. Skinke i Sommergrønt

    Kog kartoflerne i letsamtet vand, pil dem og lad dem køle af, før de skæres i små stykker. Kog herefter bønnerne i ca. 5 minutter og afkøl dem hurtigt. Pisk 2 spsk citronsaft med presset hvidløg, honning, olie, salt og peber og...


  14. Sesampaneret Torsk

    2 portioner. Skær fisken ud i mindre stykker. Pisk ægget, og vend først fisken i æg og derefter i sesamfrø. Steg fiskestykkerne i margarinen. Kog pasta og bønner. Rør yoghurten med paprika, salt og peber. Servér fiske...


  15. Bønnesalat med Bacon

    bønner

    Steg baconternene sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne uden låg (ellers mister de den flotte farve) ca. 3 minutter. De skal stadig være sprøde. Kom bønnerne i ...



  16. Gryderet med Hamburgerryg

    4 portioner. Skræl og kog kartoflerne. Skær hamburgerryg, gulerødder og pastinak i strimler. Varm olien i en gryde. Tilsæt tomater, tomatpuré og bønner. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Drys saucejævner i, og rør rundt. ...


  17. Fedtforbrændingssuppe

    bønner

    Til 2 personer i 7 dage. Alle ingredienserne kommes i en stor gryde og tildækkes med ca. 2-3 liter vand. Kog det i 35-40 minutter. NB! Pas på med chili - den bliver stærk med 2, så hvis du ikke er til stærk mad, kan du nøjes med...



  18. Mexicansk Kødgryde

    Pil løget og hak det. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler. Brun kødet i fedtstoffet i en stegegryde. Tilsæt løget og lad det stege med nogle minutter. Krydr med salt, kommen og chilipulver. Rør melet i. Tils...


  19. Oksepie med Krydrede Bønner

    Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 minutter - eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mos...


  20. Pasta-Bønnesalat med Pinjekerner

    Kog pastaen, og lad den dryppe af. Kog bønnerne sprødmøre i letsaltet vand og lad dem dryppe af. Skold og flå tomaterne. Skær dem ud i mindre stykker og fjern kernerne. Svits løgene i olien uden de tager farve. Tilsæt to...


  21. Ungarsk Bønneret

    Bønnerne skæres i små stykker, som koges i saltet vand ca. 10 minutter. Baconen brunes på panden uden fedtstof. Løg og hvidløg hakkes og brunes med. Tilsæt hakket persille, skinketern og bønner. Lad det simre i 5 minutter. ...


  22. Marineret Bønnesalat med Brødcrutoner

    Bønnesalat: 1. Sæt en gryde med vand over at koge. Tilsæt 2 tsk salt til vandet og læg låg på. Når vandet koger, lægges bønnerne i. 2. Bønnerne skal koge ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld bønnerne over i en sigte, og sk...


  23. Persisk Kylling

    Bland marinaden (yoghurt, hvidløg, paprika, karry, salt & peber) og marinér kyllingebrystet i halvdelen af marinaden i 30 minutter. Skær grøntsagerne og dup dem tørre med køkkenrulle, vend dem i resten af marinaden. Steg kylling...


  24. Steak med Bønnesalat & Tuncreme

    Fjern spidserne på de grønne bønner. Bring vandet i kog med salt (1½-2 tsk pr. liter vand). Kom de grønne bønner i gryden og kog uden låg 3-6 minutter. Mærk på konsistensen om den er god. Lad bønnerne dryppe af i en si og kom dem ...


  25. Kreolske Rejer

    Tilbered risene efter anvisning på pakken. Læg låget på og hold risene varme. Opvarm olien i en stor gryde og svits selleri, hvidløg, løg og peberfrugt umder omrøring til det er mørt (ca. 10 minutter). Varm bønnerne i en mind...