Madkampen.dk » Ingredienser » Laurbærblade

Opskrifter på mad med Laurbærblade

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor laurbærblade indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Millionbøf i Wok med Nudler

    Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af. Pil og hak løget. Varm lidt olie op i en gryde og steg løgene, til de er blevet godt brune. Tilsæt bouillon og laurbær og kog det ned til det halve. Rør majsmel m...


  2. Perfekt Flæskesteg

    Gnid masser af salt mellem hver svær. Sæt laurbærblade mellem hver 3.-4. svær. Hæld lidt vand i bunden af en bradepande/stegeso, og steg kødet i 3 timer ved 100°C (lidt længere, hvis den er på ben). Sæt ovnen på grill ti...


  3. Ølkartofler

    Tænd ovnen på 180°C Vask kartoflerne og gnid dem med salt. Skær dem i både. Laf kartoffelbådene i et ildfast fad sammen med laurbærblade, lidt olivenolie og øl. Bag kartoffelbådene ved 180°C i 30 minutter. ...


  4. Vindaloo Karry med Lam

    Skær kødet i stykker og put det i en skål sammen med en blanding af rødvinseddike, salt og olie. Det skal trække i 2 timer. Forvarn ovnen til 180°C Skær det ene løg i tern og de 3 andre i skiver. Brun løgene på panden i ca. ...


  5. Fond til Sovs

    Brun benene i ovnen sammen med halvdelen af grøntsagerne, som er renset og skåret i passende stykker. Læg herefter benene og grøntsager i koldt vand og lad det koge op. Skum for fedt og urenheder. Tilsæt salt, og lad det koge op ige...


  6. Syltet Squashsalat

    Skær squashene i tynde skiver - brug evt et mandolinjern. Drys groft salt over og lad dem trække i 15 minutter. Hæld væden fra. Kog eddike, sukker, peberkorn og laurbærblade - lad det koge 1 minut. Hæld squashskiverne på atamon...


  7. Flamsk Oksegryde med Øl

    Til 6 personer. Skær kødet i tern på størrelse med en lille tændstikæske, drys dem med salt og lad dem trække koldt 1-2 timer. Skær løg og gulerødder i skiver. Varm et par spiseskefulde olie i en gryde eller sautérpande, de...


  8. Fyldig Gullaschsuppe

    4-5 personer. Brun stykker af kød og løg i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré og krydderier. Hæld vand på, så det dækker, og lad suppen småkoge i 1 time, til kødet er næsten mørt. Tilsæt peberfrugt o...


  9. Pulled Pork

    laurbærblade

    Dagen før: Giv vand, salt, laurbærblade og stjerneanis et lille opkog, så saltet bliver helt opløst. Afkøl lagen. Læg nakkefileten i saltlagen - dæk godt med husholdningsfilm, og sæt evt. noget tungt over, så det bliver holdt ned...



  10. Braiseret Kalveskank

    4 personer. Tør osso buco stykkerne med køkkenrulle og skær et par snit igennem hinden i kanten, så de ikke krøller sammen under stegningen. Varm en stegegryde op med lidt olie og brun osso buco stykkerne af et par minutter og ta...


  11. Osso Buco med Porrer & Granulata

    4 personer. Skær et par snit i fedtkanten på de 4 skiver osso buco, så kødet ikke bøjer opad under stegningen. Varm olie på en sautérpande eller i en gryde og brun kødet på begge sider til det er gyldent. Krydr med salt og pe...


  12. Kødboller i Tomatsauce

    4 portioner. Lav en fars af hakket svinekød, hvidløg, løg, paprika og olie. Til kødboller, som lægges i et ovnfast fad. Steg dem i ovnen ved 175°C i ca. 10 minutter. Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint til saucen. Steg i olien...


  13. Grøntsagsfond

    Kom alle ingredienserne i en stor gryde, og dæk med vand. Tilsæt om nødvendigt ekstra vand, så det står 2½ cm over grøntsagerne. Bring vandet i kog, skru ned, og lad det simre. Fjern eventuelle urenheder med en skummeske, og lad ...


  14. Kyllingesuppe med Nudler

    4-6 personer. Læg kyllingen i en stor suppegryde. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og hvidløg, og dæk med vand. Bring gryden langsomt i kog ved middel varme. Skru ned, og lad det simre 40 minutter, til kyllingen er kogt. Tag kyllin...


  15. Jordskoksuppe

    Grovhak løget og svits det klart. Grovhak rodfrugterne og hvidløg og svits det med. Læg en frisk stængel timian (eller 1-2 tsk tørret i en tepose eller lignende) og laurbær ved. Hæld vand ved så det dækker. Tilsæt bouillo...


  16. Brunkål (10 pers.)

    Brun sukkeret langsomt til karamel i en tykbundet og stor gryde. Kom kål og krydderier i og lad det svede i karamellen i 5 minutter. Kom vand på. Lad det simre til alt vand er forsvundet. Det skal foregå over meget svag varrme. Så er...


  17. Syltede Rødbeder

    Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver. Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod og ...


  18. Bouillabaisse (Fransk Fiskesuppe)

    Fisk: Pighvar, lange, fladfish, kammuslinger, hummerhaler. Fond koges på benene sammen med hvidvin, vand, salt og peberkorn. Efter en halv time tages benene op og der koges videre (der skummes). Ingredienserne sauteres i olivenolie i...


  19. Græsk Fyld til Pitabrød

    Rist de små stykker af lammekød i olivenolie sammen med laurbærbladene. Skær citronen i små stykker, og tilsæt. Tilsæt rosmarin, salt og peber...


  20. Kikærtesuppe

    Skyl ærterne godt og læg dem i blød i koldt vand natten over. Kog dem i 2 liter frisk vand med løg, porrer, laurbærblade og timian samt de pillede, delte hvidløgsfed. Suppen skal koge 2-2½ time eller til ærterne er godt møre....