Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Flamsk Oksegryde med Øl


Print opskriften på Flamsk Oksegryde med Øl Print opskrift

Del på Facebook

Flamsk Oksegryde med Øl opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave flamsk oksegryde med Øl:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Flamsk Oksegryde med Øl:

Til 6 personer.

Skær kødet i tern på størrelse med en lille tændstikæske, drys dem med salt og lad dem trække koldt 1-2 timer.

Skær løg og gulerødder i skiver. Varm et par spiseskefulde olie i en gryde eller sautérpande, der kan gå i ovnen.

Brun løgene gyldne ved jævn varme i ca. 10 minutter. Tag løgene op.

Varm lidt mere olie og brun så kødstykkerne holdvis, så der ikke er for meget kød i gryden ad gangen. Tag kødet op af gryden.

Tilsæt de 2 øl. Kog op, til øllet bruser, og kom så gulerødder, laurbærblade, timian, rørsukker og 2-3 drej med peberkværnen i.

Kom kød og løg lagvis i gryden. Sæt gryden med låg i en 150°C varm ovn 2-2½ time, til kødet er næsten mørt. Kom så vineddiken i.

Smør flutesskiverne med sennep, læg dem i et lag over kødet og sæt gryden ind i ovnen igen i ½ time.

Servér med brød eller kartoffelmos.

Flamsk Oksegryde med Øl opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Flamsk Oksegryde med Øl Print opskrift

Andre spændende opskrifter i oksekød kategorien

Hvidkålsret med Oksekød & Ris Forloren Hare II Pulled Beef Pariserbøf Hakket Oksekødgryde Pastagratin med Oksekødsfyld