Opskrifter » Bagværk » Brød » Rugbrød med Valnødder


Print opskriften på Rugbrød med Valnødder Print opskrift

Del på Facebook

Rugbrød med Valnødder opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave rugbrød med valnødder:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Rugbrød med Valnødder:

Giv de knækkede rugkerner og vandet et opkog. Køl lidt af og tilsæt kærnemælk og øl. Bland citronsyre og de tørre ingredienser i et fad.

Når væsken er håndvarm opløses gæren heri og det hele æltes sammen til en ensartet dej. Dejen skal være lind (fedtet).

Lad dejen hæve, lunt og tildækket, i 20 minutter.

Fugt bordpladen og fingrene med lidt koldt vand.

Form dejen til en kugle og til den til en pølse. Læg den i en smurt bageform.

Pensl brødet med koldt vand og prik overfladen med en gaffel.

Lad brødet efterhæve, lunt og tildækket, i 20 minutter.

Sæt brødet nederst i en kold ovn, der stilles til 180°C og bag brødet ca. 80 minutter.

Rugbrød med Valnødder opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Rugbrød med Valnødder Print opskrift

Andre spændende opskrifter i brød kategorien

Hvedeknopper - Varme Hveder Flutes Nemme Chokoladescones Franskbrød Uden Hævning Verdens Bedste Brød (kendt fra TV2) Stenalderbrød