Opskrifter » Bagværk » Brød

Brød

34 retter fundet i Brød kategorien.

Ugens Opskrifter:

Stenalderbrød Naans Nemme Chokoladescones


  1. Verdens Bedste Brød (kendt fra TV2)

    Verdens Bedste Brød (kendt fra TV2)

    Hæld vandet i en stor skål, og rør gæren ud i vandet ved at "nuldre" den imellem to fingre. Tilsæt saltet og melet. Bland det hele sammen med håndtaget af en grydeske. Det skal ikke æltes fint, kun lige indtil melet er vådt. Lad ...

  2. Franskbrød Uden Hævning

    Franskbrød Uden Hævning

    Smelt margarinen. Lad mælken blive håndvarm, og rør derefter gæren ud i den lune mælk. Tilsæt margarinen. Tilsæt til sidst salt og mel af et par gange. Slå dejen godt sammen og hæld den i en smurt form - dejen skal være b...

  3. Varme Hveder

    Varme Hveder

    Gæren udrøres i mælken. Hvedemel, kartoffelmel og krydderier sigtes sammen. Margarinen hakkes i med en kniv. Mælk (inkl. gær) og æggehvide tilsættes. Dejen æltes godt til den er let og smidig, og slipper hænderne. Dejen hæv...

  4. Stenalderbrød

    Stenalderbrød

    Bland alle ingredienserne godt, og hæld dem i en rugbrødsform (ca. 1½ liter). Bag brødet på 160°C varmluft i 60 minutter. Lad brødet køle af, inden du tager det ud af formen, og vupti så er der lækkert og meget nemt brød....

  5. Flutes

    Flutes

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie og salt. Tilsæt lidt efter lidt melet - gem noget til senere. Sæt dejen til hævning 1 time et tørt og lunt sted. Slå dejen op, og form den til flutes med den størrelse du ønsker. Lad dem ef...

  6. Naans

    Naans

    Kom gæren i en lille skål, og rør den med 1 spsk varmt vand. Rør sukker i, og lad det stå udækket et varmt sted i 5 minutter, til der dannes bobler, og blandingen skummer lidt. Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål. Lav en ...

  7. Hvedeknopper - Varme Hveder

    Hvedeknopper - Varme Hveder

    Mel og bagepulver sigtes sammen. Smør hakkes i. Sukker og æg røres samen med mælken - det meste hældes i melet. Resten gemmes til pensling. Dejen æltes til den slipper skålen. Den rulles ud på et meldrysset bord til en plade, ...

  8. Bananbrød

    Mos bananerne. Smelt kokosolien. Bland alle ingredienserne sammen og hæld dejen i en rugbrødsform. Bages ved 200°C i 30 minutter og afkøles ...

  9. Koldhævet Franskbrød

    Gæren røres ud i det kolde vand. Olie, salt og honning tilsættes. Herefter kommes havregryn og durummel i blandingen og til sidst røres hvedemelet i, lidt ad gangen til dejen er klistret uden at falde helt sammen. Herefter komm...

  10. Groft Grydebrød

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning og salt. Tilsæt derefter melet - lidt ad gangen, og ælt godt. Lad dejen hæve i 30 minutter, og rul det så sammen til en stor bolle i en gryde foret med bagepapir. Sæt det i køleskabet ...

  11. Grydebrød med Øl

    Opløs gæren i vandet og tilsæt øl, honning og salt. Rør godt rundt og bland de 2 slags mel i. Rør rundt til dejen er ensartet. Den skal være meget klistret. Lav dejen hæve varmt og tildækket i minimum 12 timer. Tag dejen u...

  12. Sandwichbrød

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt grahamsmel (eller andet groft mel), salt og hvedemel og ælt eller rør dejen godt, til den er glat og sej. Den skal være meget klæg, så kom ikke mere mel i. Kom dejen i en smurt rugbrødsform og gla...

  13. Valnøddebrød med Øl & Honning

    Bland vand og øl og rør gæren ud heri. Tilsæt honning, salt, citronsaft, olie og valnødder. Tilsæt speltflager og rør melet i lidt ad gangen, til dejen er tung, men stadig klistret. Den skal ikke kunne æltes med fingrene, me...

  14. Rugboller med Chokolade - Chokorug

    Ca. 25 boller Ælt alle ingredienserne til fordejen godt sammen, og lad dejen stå tildækket natten over. Lad kernerne stå i blød i det kogende vand i 1,5 time. Ælt nu kerner og fordejen med chokolade, maltsirup, salt og kakao ...

  15. Frøsnappere med Remonce

    Rær gæren ud i lunkent mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Drys lidt mel på bordet og rul dejen i 2 aflange stykker af ca. 20x60 cm. Rør remoncen sammen og smør på dejen. Fold den ene side ind mod mi...

  16. Nemme Rundstykker

    Smelt smørret, og lad det afkøle lidt (skal i til sidst). Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og æg. Rør melet i lidt ad gangen. Tilsæt til sidst det smeltede smør (det er nemmest i en røremaskine). Dejen ska...

  17. Nemme Chokoladescones

    Nemme Chokoladescones

    Rør mel, sukker, salt, bagepulver og havregryn sammen. Tilsæt oliemargarine, æg og mælk, og rør det sammen. Rør til sidst finthakket chokolade i. Rul dejen til en pølse, og skær den i 8-10 stykker. Bag dem ved 225°C i c...

  18. Græskar Saltkringler (Pretzels)

    Bland de 31½ dl varmt vand med sukker og tørgær i en skål. Rør melet i - lidt ad gangen til du har 300 g deri. Rør nu græskarpuréen og olien og derefter tilsættes langsomt det sidste mel. Måske skal du ikke bruge det hele (mås...

  19. Luftige Kartoffelrugbrød

    Bland alle ingredienserne sammen og ælt dejen godt. Derpå sættes den til hævning i minimum 1 time. Dejen fordeles i formene, hvor de efterhæver til den ønskede størrelse. Rugbrødene bages ved 180°c i 90 minutter. ...

  20. Stenalderbrød

    Stenalderbrød

    Bland alle ingredienserne godt, og hæld dem i en rugbrødsform (ca. 1½ liter). Bag brødet på 160°C varmluft i 60 minutter. Lad brødet køle af, inden du tager det ud af formen, og vupti så er der lækkert og meget nemt brød....

  21. Melfrit Nøddebrød

    For mandler, hasselnødder og (pinjekerner) gælder det at de gerne må være med den brune hinde på. Der kan tilsættes oliven og rosmarin. Forvarm ovnen til 160°C. Bland alle ingredienserne sammen. Fór en rugbrødsform med ...

  22. Hurtigt Brød

    Bland müsli, mel, tørgær og salt sammen i en skål. Rør mælk og vand i, til det bliver til en tyk grød. Hæld dejen over i en smurt brødform og stil den i en kold ovn. Tænd ovnen på 110°C og bag brødet i 45 minutter. Skru d...

  23. Naans

    Naans

    Kom gæren i en lille skål, og rør den med 1 spsk varmt vand. Rør sukker i, og lad det stå udækket et varmt sted i 5 minutter, til der dannes bobler, og blandingen skummer lidt. Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål. Lav en ...

  24. Krydderurteflute

    Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Sæt den til hævning et lunt sted ca. 1 time. Slå dejen ned og del den i 2 kugler. Tril hver kugle til en ensartet, aflang pølse i bagepla...

  25. Grovflutes

    Hæld kerner og vand i en gryde og giv det et opkog. Hæld det i en dejskål. Hæld kærnemælk over og lad det afkøle til lillefingertemperatur. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem...

  26. Kuvertbrød med Ost & Oregano

    Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen smidig og glat og sæt den til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time. Slå dejen ned og tril den til en lang pølse. Del pølsen i ca. 25 små stykker. ...

  27. Rugbrød med Valnødder

    Giv de knækkede rugkerner og vandet et opkog. Køl lidt af og tilsæt kærnemælk og øl. Bland citronsyre og de tørre ingredienser i et fad. Når væsken er håndvarm opløses gæren heri og det hele æltes sammen til en ensartet dej....

  28. Kærnemælksfranskbrød

    Rør gæren ud i det lunkne vand. Kog sirup og kommen op. Sval af inden det blandes med kærnemælken. Tilsæt den opløste gær. Bland mel og salt sammen, og ælt det i væsken. Arbejd dejen godt sammen til den er blank og smidig....

  29. Verdens Bedste Brød (kendt fra TV2)

    Verdens Bedste Brød (kendt fra TV2)

    Hæld vandet i en stor skål, og rør gæren ud i vandet ved at "nuldre" den imellem to fingre. Tilsæt saltet og melet. Bland det hele sammen med håndtaget af en grydeske. Det skal ikke æltes fint, kun lige indtil melet er vådt. Lad ...

  30. Gyldne Horn (16 stk.)

    Gæren opløses i fløden, hvorefter melet og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej, der hviler på et koldt sted (helst køleskab) i ca. 15 minutter. Derefter æltes dejen i 2 lige store stykker, der formes til kugle...

  31. Kærnemælkshorn

    Gæren røres ud i den lune kærnemælk, hvorefter sukker, æg, olie og hvedemel røres i. Dejen æltes godt igennem og rulles ud på et melet bord, til et rektangel. Det skæres ud i 6 kvadrater, som deles til 12 trekanter. Marcipane...

  32. Fregnebrød

    Rugkerner, sesamfrø, hørfrø og hvedekerner røres sammen med kogende vand og står 6-8 timer, til det er helt kvældet ud. Vand og gær røres sammen og røres i de skoldede kerner. Ymer, salt, sigtebrødsmel og hvedemel tilsættes...

  33. Franskbrød Uden Hævning

    Franskbrød Uden Hævning

    Smelt margarinen. Lad mælken blive håndvarm, og rør derefter gæren ud i den lune mælk. Tilsæt margarinen. Tilsæt til sidst salt og mel af et par gange. Slå dejen godt sammen og hæld den i en smurt form - dejen skal være b...

  34. Koldhævet Speltbrød

    Rør mel, spelt, vand, olie og gær i 5 minutter på røremaskine uden salt. Tilsæt salt og kør videre i 5 minutter. Stil dejen på køl natten over. Hæld dejen over på en bageplade med bagepapir og lad den hæve til dobbelt ...

  35. Flutes

    Flutes

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie og salt. Tilsæt lidt efter lidt melet - gem noget til senere. Sæt dejen til hævning 1 time et tørt og lunt sted. Slå dejen op, og form den til flutes med den størrelse du ønsker. Lad dem ef...

  36. Varme Hveder

    Varme Hveder

    Gæren udrøres i mælken. Hvedemel, kartoffelmel og krydderier sigtes sammen. Margarinen hakkes i med en kniv. Mælk (inkl. gær) og æggehvide tilsættes. Dejen æltes godt til den er let og smidig, og slipper hænderne. Dejen hæv...

  37. Nemme Thebirkes

    Gæren opløses i den kolde mælk. Resten af ingredienserne blandes i. Dejen æltes til en ensartet konsistens. Rulles ud i en rektangel, som pensles med æg og foldes. Pensles igen med æg og drysses med birkes. Skæres ud i ...

  38. Polentabrød

    Smør en bageplade. Bland polenta og 250 ml af vandet sammen i en kasserolle og bring langsomt til kogning, idet der hele tiden røres med en træske. Skru ned for varmen og lad det simre i 2-3 minutter, mens der røres af og til. Stil til ...

  39. Pane Al Cioccolato

    Smør en 15 cm rund, dyb kageform. Sigt mel, kakao og salt sammen i en stor skål og kom sukkeret i. Lav en fordybning i midten. Rær gæren ud i 4 spsk af vandet og tilsæt resten af det. Hæld væsken ned i melet og bland dejen lidt ef...

  40. Peanutbrød

    Surmælksproduktet røres sammen med ægget. Smørret smeltes og kommes i sammen med salt og honning. De hakkede appelsinstykker og jordnøddestykker røres i, og grahamsmelet tilsættes. Blandingen hviler 15-20 minutter. Bage...