Madkampen.dk » Ingredienser » Rugmel

Opskrifter på mad med Rugmel

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor rugmel indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Rugbrødsboller med Chokolade

    Ca. 18-20 stk. Hæld øllen i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Dæk skålen med film og stil den koldt i 8-24 timer. Sæt d...


  2. Rugfler med Kærnemælk

    Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, farin og rugmel. Kom hvedemel i - først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. Ælt til det er en glat dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Rul d...


  3. Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade

    Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. De skal dufte syrligt. Dag 3: 1. Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, ...


  4. Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade

    Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. De skal dufte syrligt. Dag 3: 1. Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, ...


  5. Sprøde Rugbrødshapsere med Chokolade

    Rør gæren ud i vandet sammen med saltet. Tilsæt kerner og melet og bland det godt sammen. Hak chokoladen og bland den i dejen. Put alt dejen på en bageplade med bagepapir og lav en stor firkant. Lad dejen hæve tildækket i 1 t...


  6. Grov Pizzadej

    rugmel

    Rør gæren ud i vandet, rør salt i og tilsæt melet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på et meldrysset bord. Lad den hæve tildækket i 1 time....



  7. Stenalderboller

    rugmel

    Bland alle ingredienserne godt sammen. Sæt boller på en plade med 2 skeer, drys med græskarkerner. Bag bollerne ved 175°C i ca. 25 minutter....



  8. Rugboller med Chokolade - Chokorug

    Ca. 25 boller Ælt alle ingredienserne til fordejen godt sammen, og lad dejen stå tildækket natten over. Lad kernerne stå i blød i det kogende vand i 1,5 time. Ælt nu kerner og fordejen med chokolade, maltsirup, salt og kakao ...


  9. Guffe-Boller med Tranebær & Kerner

    Rist frø og kerner på en tør pande, til de begynder at springe. Hæld dem over på en tallerken, og lad dem køle af. Opløs gæren i vandet, og rør A38 i. Tilsæt olie, salt, tranebær og fuldkornsmel, og rør til dejen er glat. ...


  10. Grove Burgerboller med Rugmel

    12 mellemstore boller. Opløs gæren i det lunkne vand, og rør sukker, salt, olie og æg heri. Rør rugmel og havregryn i. Ælt hvedemel i efter behov, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt 1 time under et klæde. ...


  11. Rugfler

    Sæt kernerne i blød i kogende vand i 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Rør gæren ud i vandet, og tilføj derefter de resterende ingredienser undtagen hvedemel og margarine. Når dejen er ensartet, tilsættes hvedemelet, og så rør...


  12. Sprøde Knækbrødssnacks

    rugmel

    Rør alle ingredienserne godt sammen. Smøres ud i et meget tyndt lag på en silikone bageplade med en spartel, og drysses med groft salt. Bages i ovnen i 15 minutter ved 175°C...



  13. Moussaka med Tun & Ostesauce

    Til 4 personer. Svits løg, hvidløg og champignon i olien i en gryde. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, fromage frais, salt og peber. Lad saucen simre 5 minutter. Tag gryden fra varmen, og tilsæt tunen. Rør æg, yoghurt...


  14. Stegte Sild i Lage

    2-4 personer. Klip finnerne af sildefileterne og krydr dem indvendigt med salt og peber. Smør dem med sennep og læg dem sammen på den korte eller lange led. Vend fileterne i rugmelet og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande m...


  15. Luftige Kartoffelrugbrød

    Bland alle ingredienserne sammen og ælt dejen godt. Derpå sættes den til hævning i minimum 1 time. Dejen fordeles i formene, hvor de efterhæver til den ønskede størrelse. Rugbrødene bages ved 180°c i 90 minutter. ...


  16. Rugbrød med Valnødder

    Giv de knækkede rugkerner og vandet et opkog. Køl lidt af og tilsæt kærnemælk og øl. Bland citronsyre og de tørre ingredienser i et fad. Når væsken er håndvarm opløses gæren heri og det hele æltes sammen til en ensartet dej....


  17. Kærnemælksfranskbrød

    Rør gæren ud i det lunkne vand. Kog sirup og kommen op. Sval af inden det blandes med kærnemælken. Tilsæt den opløste gær. Bland mel og salt sammen, og ælt det i væsken. Arbejd dejen godt sammen til den er blank og smidig....


  18. Madpakkeboller (16-24 stk.)

    Opløs gæren i det lunkne vand (håndvarmt). Kom salt og de revne pærer i. Rør først rugmelet i, og bland det hele godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen kan æltes med lidt mel på hænderne. Ælt den godt igennem. St...


  19. Gulerodsbrød

    Smelt margarine og mælk sammen i en lille gryde. Tilsæt A38. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Tag dejen op af skålen og ælt den godt igennem. Del dejen i 4 stykker. Form...


  20. Grovboller

    Smuldr gæren i vandet, og rør godt indtil alt gæren er opløst. Tilsæt ymer, honning og olie. Bland alt melet )hvedeklid, rugmel, fuldkornsmel, hvedemel) og tilsæt 1 dl af gangen. Spred de sidste 2 dl mel ud på bordet, og ælt deje...