Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos


Print opskriften p Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos Print opskrift

Del på Facebook

Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave enebærgryde med bagt kartoffelmos:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos:

Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tilbage i gryden.

Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg ca. 1 time. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnødder og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen ca. 25 minutter ved 25°C. Server straks

Tips! Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 minutter ved 200°C. Enebærgryde og bagt kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.

Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften p Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos Print opskrift

Andre spændende opskrifter i svinekød kategorien

Frikadeller Farseret Blomkål Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester Svinemørbrad med Bacon & Pikantost Katharinas Fyldte Butternut Græskar Pulled Pork