Madkampen.dk » Ingredienser » Broccoli

Opskrifter på mad med Broccoli

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor broccoli indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Rabarberkylling i Karry

    Til 4-5 personer. Skær kyllingen i mundrette tern. Kom kokosolien på en varm pande, og svits karryen. Tilføj kyllingen og brun det, uden at gennemstege det. Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Kom dem i bunden a...


  2. Marineret Broccolisalat

    Til 3-4 personer. Fjern de små blade på broccolien og skyl den. Del den herefter i mindre stykker (brug også stokken) og riv det fint . Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern på ca. ½x½ cm. Pil løget og hak ...


  3. Kylling- & Broccolifad

    Til 2-3 personer. Forvarm ovnen til 200°C varmluft. Skær broccolien i mindre stykker - stokken kan også bruges. Damp den i letsaltet vand i et par minutter. De skal stadig have godt med bid. Steg kyllingestykkerne på en pande i...


  4. Broccolinuggets

    Del broccolien i buketter. Brug også stokken. Skræl den, og skær den i stave. Bring 2-3 dl vand i kog i en gryde, tilsæt lidt salt og damp broccolien under låg i 3-4 minutter. Dræn vandet fra og dryp den godt af. Blend broccoli ...


  5. Penne med Asparges & Bacon

    Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Steg bacon på panden til det er næsten sprødt. Så tilsættes løg og hvidløg, som steger med, til baconternene er sprøde. Svits aspargesstykker, broccolibuketter, gulerodsskiver og tomat...


  6. Sense - Kartoffelsalat

    Skær blomkålen og broccolien ud i buketter. Overhæld dem med kogende vand og lad det stå et par minutter. Lad det dryppe godt af. Bland ingredienserne til dressingen. Vend grøntsagerne i, og stil det koldt til det skal spises....


  7. Kalkungryde med Mornaysauce

    4 personer. Skær squashen i tern, broccolien i små buketter og forårsløgene i skiver. Lad olien blive varm i en pande, og brun kødet (skåret i tern) i ca. 2 minutter. Tilsæt sauce, mælk og krydderier og bring det i kog. Ve...


  8. Cremet Pasta med Kylling & Broccoli

    broccoli

    Steg kyllingen på en pande. Krydr med de krydderier du ønsker. Bland pastaen med sovsen (istedet for mornaysauce kan man bruge bechamelsauce) og osten. Rør det sammen til osten smelter, og det bliver lækkert cremet. Smag til med salt...



  9. Broccoli & Feta Hummus

    Skær broccolien i mindre stykker - brug også stokken. Hæld alle ingredienserne pånær olie i en foodprocessor og brug puls-knappen, til det er blevet ensartet. Dryp med olie imens du bruger puls-knappen til det får den ønskede k...


  10. Broccoli-Blomkålsmos

    broccoli

    Kog broccoli og ½ blomkål møre. Riv den sidste halvdel af blomkålen. Mos de kogte grøntsager og bland dem med Philadelphia, hvidløg, salt og peber. Vend til sidst det rå blomkål i. Vend evt. en god klat smør i, inden det h...



  11. Pølsesovs med Ris

    Til 6-8 personer. Steg baconternene næsten sprøde, og tilsæt løg (skåret i tern) samt pølser skåret i mundrette stykker. Lad det simre i 5-6 minutter. Rør rundt ind imellem. Smag til med salt og peber. Tilsæt tomatpuré, m...


  12. Nem Wok med Grøntsager

    broccoli

    Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken - skyl dem i rigeligt koldt vand. Opvarm olien i en sautergryde eller wok. Svits grøntsagerne kort (et par minutter). Tilsæt nudlerne, og rør godt rundt. Smag til med soya og fiskesauce ...



  13. Spaghetti med Kylling & Broccoli

    Til 4 personer. Skær kyllingefileterne i strimler, og del broccolien i buketter samt skær stokken i strimler. Smelt halvdelen af smørret i en gryde. Brun kyllingestrimlerne i ca. 3 minutter og tag dem så op. Smelt resten af sm...


  14. Vintersuppe med Broccoli & Bacon

    broccoli

    Til 4 personer. Rengør grøntsagerne, og kom dem i en gryde med bouillon og lad dem koge i ca. 10-12 minutter. Steg baconen sprødt på panden imens suppen koger. Når suppen er kogt, pureres den i gryden med en stavblender og sma...



  15. Pasta med Broccoli-Ostesauce

    Læg baconskiverne i en kold pande. Sted dem først 2 minutter ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er sprøde. Lad baconen dryppe af på fedtsugende papir og bræk den så i små stykker. Kog imens pastaen efter anvis...


  16. Lun Kartoffelsalat med Æg & Oliven

    Til 4 personer. Halvér kartoflerne. Kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i 3 minutter. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt olie og vend dem godt rundt. Fordel kartoflerne ...


  17. Salat med Broccoli, Blomkål og Sennepsdressing

    Del blomkål og broccoli i små buketter. Skær stokkene i små terninger. Læg kålen i kogende vand i 2 minutter hvorefter den afdryppes og afkøles. Riv salaten i stykker. Skær brødet i små terninger, og rist dem gyldne i oli...


  18. Cremet Broccolisuppe

    2 portioner. Skyl broccoli, rens porrer, pil løg og skræl kartoflerne. Skær grøntsagerne groft ud, og kom dem i en gryde sammen med vandet og bouillonterningerne. Kog suppen til alle grøntsagerne er møre, ca. 30 minutter. ...


  19. Broccomole Dip

    broccoli

    Blend broccolien sammen med skyren til en homogen og cremet konsistens. Smag til med salt, peber, chiliflager, sukker, citronsaft og ost. Lad det trække en times tid på køl, og smag så yderligere til. Velegnet som dip eller dre...



  20. Pasta med Oste- & Grøntsagssauce (Vægtvogterne)

    broccoli

    4 portioner - 10 ProPoints pr. portion Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler med kartoffelskrælleren. Skær porren i strimler, og del broccolien i små buketter. Sæt pastaen over, og læg broccolien ved, når halvdelen af...



  21. Kartoffelkager med Broccoli & Ost

    Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Put dem i en stor gryde med vand og lidt salt og kog dem til de er møre (15-20 minutter). Pisk smør og mælk sammen med ½ spiseskefuld salt i en lille gryde over lav varme. Når mælken er ...


  22. Pangasius med Fetaost & Spinat

    Til 4 personer. Vask kartoflerne grundigt, skær dem i både og læg dem i en bradepande. Hæld olivenolie over, drys med salt og bag dem i ca. 45 minutter ved 200°C. Bland fetaost med spinat, løg, citronsaft, salt og peber. D...


  23. Venøsteaks med Champignonsauce

    Rist baconskiverne sprøde på en pande, tag dem af og læg dem på fedtsugende papir. Svits det hakkede løg i baconfedtet, til de er klare. Tilsæt nu 100 g fintsnittet champignon, og rist dem til alt væden er fordampet. Tag løg ...


  24. Dukan Broccolisalat

    Rens broccolien og skær den i små buketter. Steg baconen på en tør pande, og køl den af. Hæld baconternene i en skål sammen med broccolibuketterne. Skær rødløg i tern, og hæld også dem i skålen. Bland ingredienserne...


  25. Oksewok i Østerssauce

    4 personer. Skyl og klargør grøntsagerne. Bønnerne lægges i blød i vand dagen før. Sigt bønnerne for væde. Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand i en time. Væden sigtes fra og hældes tilbage i en skål. Varm olien op. S...