Madkampen.dk » Ingredienser » Rapsolie

Opskrifter på mad med Rapsolie

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor rapsolie indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano

    Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern så brug i stedet en grøntsagskræller. Kom grøntsagerne i hver sin skål. Varm olien op til knap 140°C i en stor gryde. Temperaturen m...


  2. Grønkålsmuffins med Bacon

    Til 6 stk. Rist baconternene i olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hak grønkålen i en foodprocessor, tilsæt æg, hytteost og olie og bland godt. Bland bagepulver, salt, Husk, sesamfrø og solsikkefrø og rør...


  3. Blomkålssalat med Tranebær & Hasselnødder

    Til 4 personer. Rist hasselnødderne gyldne på en pande, drys med salt og lad dem køle af. Skær blomkålen i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Bland olie, æbleeddike, salt og peber, og smag til med honning. Hak ...


  4. Blomkålssalat med Tranebær & Hasselnødder

    Til 4 personer. Rist hasselnødderne gyldne på en pande, drys med salt og lad dem køle af. Skær blomkålen i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Bland olie, æbleeddike, salt og peber, og smag til med honning. Hak ...


  5. Marineret Broccolisalat

    Til 3-4 personer. Fjern de små blade på broccolien og skyl den. Del den herefter i mindre stykker (brug også stokken) og riv det fint . Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern på ca. ½x½ cm. Pil løget og hak ...


  6. Kalkungryde med Mornaysauce

    4 personer. Skær squashen i tern, broccolien i små buketter og forårsløgene i skiver. Lad olien blive varm i en pande, og brun kødet (skåret i tern) i ca. 2 minutter. Tilsæt sauce, mælk og krydderier og bring det i kog. Ve...


  7. Fuldkornsboller med Skyr & Yoghurt

    rapsolie

    Rist solsikkekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Rør gæren ud i æblejuicen. Kom surmælksprodukter, olie og honning ved og rør det til en jævn masse. Bland mel og salt og rør det i dejen sammen med solsikkekernerne. ...



  8. Æblesalat med Hvedekorn

    Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden og kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernern...


  9. Frikadeller med Spidskålssalat

    rapsolie

    Ælt kødet med mælk, havregryn, æblemost, presset hvidløg og lidt samt og peber. Steg i olie som almindelige frikadeller. De kan evt. lunes færdige i ovnen ved 160°C i 5-8 minutter. Hæld de frosne bønner i en skål, og hæld k...



  10. Karbonader i Citron-Gremolata

    Til 4 personer. Del farsen i 4 boller på 125 g. Kast dem mellem hænderne, til de er blevet faste, og hak dem så forsigtigt på kryds og tværs. Riv skallen af citronen og bland den med finthakket rosmarin, hvidløg og mel. Tryk ...


  11. Kyllingenuggets med Skyrdressing

    Fjern hinder og sener fra kyllingefileterne. Blend havregryn, paprika og kryddersalt, og kom det i en dyb tallerken. Vend først kyllingestykkerne i sammenpisket æg og derefter i havregrynene - sørg for at kødet bliver helt dækket...


  12. Mudcake Lagkagebunde

    Nok til 3 bunde. Smør, chokolade, cand og kaffe kommes i en gryde og smeltes ved lav varme. Mel, self-raising mel, kakao og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt. Æg, olie og kærnemælk blandes l...


  13. Kikærtedeller

    Lun kikærterne og blend dem sammen med hvidløg, persille og gulerødder (skåret i tern). Saml farsen med æggene, og tilsæt lakrids og citronsaft. Er dellerne for tørre eller er de svære at samle, kan du tilsætte lidt smør ell...


  14. Nem Lakseret med Spidskål

    4 personer. Tænd ovnen på 180°C Steg laksen i ovnen i 15-20 minutter. Kog ærterne og rist sesamfrøene på en tør pande. Skær spidskålen i tynde strimler, og steg dem i rapsolien. Kom ærter og kål i en dyb skål, dry...


  15. Mexikansk Fiskegryde

    4 personer. Skær rødspættefileterne i tern på ca. 1½cm. Skær løg og peberfrugt i små tern. Varm wokken godt op og kom olien i. Svits løgene til de er let brune og tilsæt derefter peberfrugt, hakkede tomater samt krydde...


  16. Klassisk Chokoladekage med Kokospynt

    Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt det smeltede smør, olie og mælk. Bland de tørre ingredienser, sigt dem i æggemassen og rør det sammen til en jævn dej. Fordel dejen i en beklædt form på ca. 30x40cm. Bag k...


  17. Appelsinsalat med Varmrøget Laks

    Til 4 personer. Skær skrællen af appelsinerne, skær fileterne fri, og pres saften af resten. Pil skind og ben af laksen og pluk den i mindre stykker. Snit julesalaten i lange stykker, og pluk icebergsalaten i grove stykker. T...


  18. Fiskesuppe med Karry & Kokosmælk

    Til 4 personer. Rist karryen af i olien. Tilsæt porreskiver og peberfrugt i grove tern, og svits det lidt med. Tilsæt vand og bouillonterninger og lad suppen koge ca. 20 minutter. Tilsæt kokosmælken og torsken (skåret i gro...


  19. Moussaka med Tun & Ostesauce

    Til 4 personer. Svits løg, hvidløg og champignon i olien i en gryde. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, fromage frais, salt og peber. Lad saucen simre 5 minutter. Tag gryden fra varmen, og tilsæt tunen. Rør æg, yoghurt...


  20. Moussaka med Tun & Ostesauce

    Til 4 personer. Svits løg, hvidløg og champignon i olien i en gryde. Tilsæt de hakkede tomater, tomatpuré, fromage frais, salt og peber. Lad saucen simre 5 minutter. Tag gryden fra varmen, og tilsæt tunen. Rør æg, yoghurt...


  21. Citronboller

    Giver ca. 12 boller. Opløs gæren i væsken, og bland derefter resten af ingredienserne i dejen. Ælt dejen godt, og stil den til hævning i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, form den til boller og lad dem efterhæve 20 minutter. P...


  22. Paprikagryde

    rapsolie

    Til 4 personer. Vend skinkekødet i en blanding af hvedemel, paprika, salt og peber. Opvarm halvdelen af olien op på en slip-let pande, brun de skivede løg og champignon samt peberfrugt og tomat. Tag grøntsagerne af panden og st...



  23. Kød- og Rodfrugtsuppe

    4 portioner. Skær kødet og de pillede løg i strimler. Brun kødet i en gryde. Kom løgene ved, og lad dem stege med et par minutter. Drys mel over, og tilsæt laurbærblad og bouillon. Lad småkoge et par minutter. Skær d...


  24. Gulerodkage med Cream Cheese Glasur

    Rør brun farin og olie sammen, tilsæt æg lidt efter lidt. Si og bland hvedemel, vanillesukker, bagepulver og natron. Tilsæt melblandingen lidt efter lidt, og vend til sidst rosiner, hakkede hasselnødder og fintrevet gulerod heri. ...


  25. Rødbedesalat med Feta & Pære

    rapsolie

    Pisk citronsaft og olie sammen i den skål du vil lave salaten, og smag til med salt og peber. Rist solsikkekernerne let på en pande, uden noget fedtstof, for at frembringe mere smag i dem. Skræl rødbeder og pærer, fjern kærnehu...