Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache


Print opskriften p Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache Print opskrift

Del på Facebook

Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave jordbærdessert med jordbærmousse & chokoladeganache:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache:

Til 6 stk.

Bland mel, sukker, kakao, bagepulver og vanillesukker i en skål.

Tilsæt mælk og olie, og rør dejen glat.

Kom dejen i en springform foret med bagepapir.

Bag kagen ved 200°C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af.

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Pisk jordbær, flormelis og vanillesukker godt.

Pisk fløden til let skum.

Vrid husblasen fri for vand, og smelt den over vandbad. Tilsæt den smeltede husblas til jordbærblandingen og rør rundt. Rør 1/3 af flødeskummet i jordbærblandingen. Hæld nu jordbærblandingen i det resterende flødeskum og rør.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i.

Når kagen er kølet af, udstikkes der 6 bunde med en udstikker (ø6cm). Sæt et stykke bagepapir omkring bunden, og sæt så en kagering i samme størrelse som bunden ned over, så kan du fylde jordbærmousse i.

Kom jordbærmoussen i en sprøjtepose, og fordel den over kagerne - prøv at lave overfladen så lige som muligt. Du kan banke den let mod bordet, for at de sætter sig lidt.

Stil på køl i minimum 4 timer, og gerne til dagen efter.

Kom 1 dl fløde i en gryde og varm det op så det næsten når kogepunktet. Hæld fløden over 100 g hakket chokolade og rør din ganache glat.

Lad den stå lidt, inden du topper din dessert med chokoladeganache og et jordbær øverst til pynt.

Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften p Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache Print opskrift

Andre spændende opskrifter i fromager & mousse kategorien

Hyldeblomstfromage Citronfromage Karolines Citronfromage Lakrids Panna Cotta Hyldeblomst Fromage Ananasfromage