Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse

Fromager & Mousse

48 retter fundet i Fromager & Mousse kategorien.

Ugens Opskrifter:

Appelsinfromage Ymerfromage Karolines Citronfromage


  1. Ananasfromage

    Ananasfromage

    Ananasstykkerne afdryppes og skæres i mindre terninger. Udblød husblasen i koldt vand, og smelt den over vandbad. Bland ananaslage, citronsaft og sukker i. Pisk fløden, ikke for stiv. Husblasopløsningen hældes i på en gan...

  2. Chokolademousse a la After Eight

    Chokolademousse a la After Eight

    Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. Pisk sukker og kaffe i, og tilsæt æggeblommerne, én ad gangen. Pisk til cremen er tyk. Tag først nu gryden fra varmen og sval let af. Pisk fløden til skum og vend den i den afsvalede cho...

  3. Lakrids Panna Cotta

    Lakrids Panna Cotta

    4 portioner. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom fløde og sukker i en gryde sammen med den knuste lakrids. Bring blandingen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen, træk husblassen op af vandet, vrid den,...

  4. Hyldeblomstfromage

    Hyldeblomstfromage

    Pisk æggeblommerne med sukkeret til en luftig æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend den i. Udblød husblasen i koldt vand i 10 minutter. Tag det op, vrid det, og smelt det over vandbad. Bland den smeltede husblas med hyldeblomsts...

  5. Hyldeblomst Fromage

    Hyldeblomst Fromage

    Sæt husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk blommerne lyse og skummende sammen med sukkeret. Vrid vandet af husblasen og smelt den over vandbad. Når den er kølet let af, blandes den med hyldeblomstsaften. Vend det hel...

  6. Crema Catalana

    Hæld mælk, appelsinskal, citronskal og kanelstang i en gryde. Del vanillestangen, og tilsæt også den. Bring det langsomt i kog. Tag det af varmen og lad det trække i 15 minutter. Imens piskes æggeblommerne med sukkeret og majsst...

  7. Tykmælksfromage med Mandler & Hvid Chokolade

    Til 4 personer. Sæt husblasen i blød i koldt vand. Tag kornene ud af vanillestangen, og bland dem med sukkeret. Rør det i tykmælken. Pisk fløden stiv, og vend dem med tykmælken. Kram vandet af husblasen, og læg det i en s...

  8. Fløderand

    Til 4 personer. Pisk fløden, den må ikke være for stiv. Udblød husblasen i koldt vand, tag den op og smelt den over vandbad. Rør sukker og vanillesukker i. Lad den køle lidt af. Bland en smule af flødeskummet i husblasen, og...

  9. Baileys Mousse

    Fordel gelatinepulver i det kolde vand og lad det stå i ca. 1 minut. Tilsæt det kogende vand, og lad det stå indtil gelatinen er helt opløst. Stil det til afkøling. Stil piskeris og skål i fryseren i 15 minutter, så det er helt...

  10. Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse

    Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme. Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ens...

  11. Nougatmousse med Appelsinkrokant

    Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Skær nougaten i små tern. Riv appelsinskal og pres appelsinsaft. Bring mælken i kog, tag den af varmen og tilsæt nougaten. Rør det ud i den varme mælk. Når det er jævnt og gla...

  12. Hvid Chokolademousse med Kiksebund & Nddekrokant

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 160°C (almindelig ovn). Blend kiks, smør og kanel til en ensartet masse. Tryk massen ud i bunden af 4 serveringsglas og bag dem i ovnen i 5 minutter. Afkøl bundene. Bland brevets indhold med m...

  13. Limemousse

    Pisk fløden let. Pisk creme fraiche, yoghurt og sukker til sukkeret er opløst. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter og smelt det så over vandbad sammen med limesaft og limeskal. Lad det køle lidt af. Rør husblasen ...

  14. Jordbærdessert med Jordbærmousse & Chokoladeganache

    Til 6 stk. Bland mel, sukker, kakao, bagepulver og vanillesukker i en skål. Tilsæt mælk og olie, og rør dejen glat. Kom dejen i en springform foret med bagepapir. Bag kagen ved 200°C i ca. 25 minutter. Lad kagen køle af. ...

  15. Let Mousse med Hindbærsauce

    Til 6 portioner. Kom æggehvider i en skål sammen med flormelis. Sæt skålen over et let kogende vandbad, og brug en elpisker til at piske blandingen let og luftig. Fjern skålen fra varmen, og pisk citronskrællen i, pisk i ca. 2 m...

  16. Muldvarpeskud

    Til 4 portioner. Udblød sveskerne i lidt vand, og kog dem herefter møre. Kom en smuttet mandel ind i hver sveske. Pisk æggeblommer og sukker. Rør yoghurt i cremen og smag til med vanillesukker. Anret 3 svesker på hver talle...

  17. Kærnemælksfromage med Rabarber

    6 personer. Bland rabarber med rørsukker i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre akkurat mør (ca. 5 minutter). Hæld det straks i en skål til afkøling. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og ...

  18. Lakrids Pannacotta

    4 personer. Skyl bærrene, skær dem i mindre stykker og kog dem op med sukrin og limesaft. Blend eventuelt bærrene, fordel blandingen i 4 portionsskåle eller glas og stil dem på køl. Sæt husblas i blød i koldt vand. Flæk va...

  19. Yoghurtmousse

    4 personer. Findel bærrene med en elpisker eller blender. Tilsæt sukker og yoghurt, og pisk det sammen. Sæt det i fryseren, til det er jævnt (1-2 timer). Rør af og til i det. Pisk æggehviderne stive. Vend dem i frugtmassen. S...

  20. Hvid Chokolademousse med Pebermynte

    Til 6 personer. Smelt chokoladen over vandbad og afkøl et par minutter. Pisk fløde, æggehvide og pebermynteessens sammen med en elpisker eller i en røremaskine. Kom en skefuld af denne creme i den lune chokolade, rør godt runs...

  21. Lynhurtig Chokolademousse

    Smelt skumfiduserne, smør og chokolade i varmt vand i en tykbundet kasserolle ved lav varme. Rør jævnligt rundt og tag kaserollen af varmen, når det hele er smeltet. Afkøl. Pisk i mellemtiden fløden til blødt skum sammen med va...

  22. Papaya-Lime Dessert

    4 personer. Skræl papayaen, fjern kernerne og mos kødet - men ikke i foodprocessor, det gør frugten for våd. Tilsæt limesaft og vanillesukker efter smag - det kommer også an på, hvor sød frugten er. Pisk fløden til blødt ...

  23. Panna Cotta med Hindbærsauce

    Til 6 personer Smør indersiden af seks små forme (1½ dl) let med en neutral olie. Udblød husblasen ii koldt vand og vrid det tør for vand. Kom fløden i en gryde sammen med vanillestangen og sukkeret og varm det forsigtigt op - n...

  24. Chokolade Bavarois

    Til 6 personer Kom chokolade og mælk i en lille gryde. Rør over svag varme, indtil chokoladen er smeltet, og mælken akkurat kommer i kog. Tag den fra varmen. Pisk æggeblommer og sukker godt. Tilsæt gradvis den varme chokolade-mæ...

  25. Varm Chokoladesoufflé

    Til 6 personer Forvarm ovnen til 200°C. Kom et dobbelt lag bagepapir omkring 6 små ovnfaste forme, så det danner en krave 3 cm over formenes kant. Sæt papiret fast med papirclips. Pensl indvendigt med smeltet smør, drys med sukk...

  26. Chokolade-Rom Mousse

    Til 4 personer. Kom chokoladen i en ildfast skål. Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog. Tag den fra varmen og sæt skålen over gryden, uden at lade den komme i berøring med vandet. Rør nogle gange, indtil chokoladen er ...

  27. Orange-Chokolade Mousse

    Til 6 personer. Varm chokolade og mælk i en gryde over svag varme, indtil chokoladen smelter. Pisk æggeblommer med appelsinskal og sukker, indtil det er let og cremet. Kom chokolade-mælkeblandingen i æggene under omrøring og hæ...

  28. Romfromage

    Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommerne med sukker. Tilsæt rommen. Pisk æggehviderne stive og fløden til skum. Vrid husblasen af og smelt den i vandbad. Hæld den i en tynd stråle (mens der piskes) ned i ægges...

  29. Frossen Jordbærmousse

    Skyl bærrene og fjern blomsten, inden de moses. Bland med sukker og citronsaft. Pisk fløden til skum. Bland bærmos og flødeskum og hæld denne creme i en form. Frys den ned i ca. 3 timer. Dyp formen i kogende vand og vend desse...

  30. Chokoladesoufflé

    Kog 1½ dl af mælken op med chokoladen. Pisk eller rør hele tiden, så det ikke brænder på. Pisk melet ud i resten af mælken og kom det i chokolade-mælken. Kog godt igennem. Skru ned for varmen. Pisk æggeblommer og sukker i og var...

  31. Chokoladebudding

    Læg husblasen i blød i rigeligt, koldt vand. Bland kakao, sukker og mælk i en tykbundet gryde. Kog op under kraftig piskning. Pisk æggene og kom dem i den varme kakaomælk under stadig piskning. Varm op, men pas på at massen ikke...

  32. Mandelfromage med Whisky

    Æggeblommer og sukker piskes. Mandlerne smuttes og hakkes fint. Mælk og mandler koges og hældes i æggemassen. Det hele kommes tilbage i gryden og varmes op, til det jævner - må IKKE koge. Husblasen lægges i blød i koldt ...

  33. Hvid Chokolademousse med Ananas

    Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret. Blød husblasen ud 10 minutter i koldt vand, og smelt den i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad. Rør appelsinsaften ...

  34. Avocadomousse med Hindbær

    Læg husblasen i blød 5 minutter i koldt vand. Varm vinen op, kram husblasen op af vandet og opløs den i vinen. Lad det blive opløst, men ikke koge. Lad geléen stivne i køleskabet ca. 15 minutter. Del avocadoerne og fjern stenene. G...

  35. Panna Cotta med Blommer

    Del vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Gem dem. Bring fløde, sukker og vanillestang i kog i en gryde og lad det simre ved jævn varme 10 minutter. Udblød husblasen i koldt vand 5 minutter. Tag gryden fra varmen. Rør de ...

  36. Cremet Zabaione

    Pisk æggeblommer og sukker skummende i en glas- eller metalskål. Varm vinen i en gryde, men den må ikke koge. Pisk den varme vin i æggenapsen lidt ad gangen. Bring vand i kog i en gryde og stil skålen deri. Varm under konstant piskn...

  37. Chokobudding

    Sæt ovnen på 175°C. Smør et ovnfast fad (ca. 1 liter) med smør. Skær brødskiverne diagonalt til trekanter. Smør brødskiverne med smør og læg dem med smørsiden nedad i fadet. Drys halvdelen af chokoladen over. Læg resten afbr...

  38. Audreys Chokolademousse

    Fløden varmes op. Imens knækkes chokolade i mindre stykker i hver sin skål. Ca ½ liter fløde hældes over hver chokolade skål. Rør til det bliver ligesom chokolademælk. Sæt det i køleskabet mindst et par timer. Pisk til fl...

  39. Fragilité med Chokoladeskum

    Chokoladecreme: Bræk chokoladen i små stykker. Bring piskefløde og mælk i kog. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen og sæt cremen koldt. Fragilité: Pisk æggehv...

  40. Kærnemælksfromage

    Smut og hak mandlerne. Udblød husblas i 5 minutter i koldt vand. Rør kærnemælken med sukker og vanillesukker. Pisk fløden - pas på den ikke bliver grynet. Fyld vand halvvejs op i en lille kasserolle og sæt en skål ned i ...

  41. Panna Cotta med Ananas

    Varm fløden op med vanille og sukker (det må ikke koge). Skru ned og lad det simre i 5 minutter. Tag det fra varmen og køl ned. Udblød husblas, og vend den i den afkølede flødeblanding. Yoghurten vendes i flødeblandingen. De...

  42. Panna Cotta al Cioccolato Bianco

    OBS skal laves dagen før! Fløden koges op med sukker. Herefter smeltes gelatinen og chokoladen heri. Sættes i skåle på køl. Pyntes med lidt friske bær og lidt revet lys chokolade. Set i "Til Middag Hos Sarah Fearringto...

  43. Chokolademousse

    Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i et vandbad. Tag skålen op, og rør kaffe og æggeblommer i chokoladen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokolademassen, når denne er kold. Hæld moussen i po...

  44. Vanillecreme med Mango, Mynte & Banan

    Pisk æggeblommer med æg, sukker og vanille. Kom den tomme vanillestang i mælk og fløde, der varmes til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme mælk i æggesnapsen og varm, til det tykner. Det må ikke koge, men må gerne komme ...

  45. Citronfromage

    Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med elpisker. Træk husblasen op af vandet. Smelt den i vandbad. Bland den med citronskal og -saft. Rør husblasen i æggene, det g...