Madkampen.dk » Ingredienser » Grahamsmel

Opskrifter på mad med Grahamsmel

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor grahamsmel indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Bløde, Luftige & Grove Pitabrød

    Smuldr gæren i vandet. Lad det stå i ca. 2 minutter. Tilsæt salt og mel. Ælt til en smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Slå dejen sammen og del den i 12 lige store boller. Brug en k...


  2. Frikadellesnegle

    grahamsmel

    Tænd ovnen på 175°C Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, salt og mel og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve i ca. 30 minutter. Bland kødet med mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber og rør farsen...



  3. Boller med Ramsløg & Spinat

    Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt spinat, hytteost, salt, sukker, græskarkerner og grahamsmel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter. ...


  4. Grove Gulerodsboller

    Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt gulerødder, honning og salt og rør det hele godt igennem. Tilsæt begge slags mel og ælt dejen godt og grundigt. Lad dejen hæve tildækket i en time. Fo...


  5. Kartoffelpizza

    Rør gæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt godt. Kør alle ingredienserne til pestoen i en minihakker eller foodprocessor. Rul 2 flade bunde af dejen og fordel pestoen derpå. Tør kartoffelskiverne i et vi...


  6. Grahamsboller

    grahamsmel

    Rør gæren ud i vandet og tilsæt æg, salt, sukker og grahamsmel. Tilsæt herefter så meget hvedemel dejen kan tage uden at blive tør. Skær smøret i små klumper, og slå dem ind i dejen, til den er glat og blank. Stil dejen til...



  7. Gulerodspandekager

    Bland alle ingredienserne godt og stil dejen ind i køleskabet en halv times tid. Varm smør eller margarine op på en pande, og steg pandekagerne (ca. 3/4 dl dej til hver). Spises lune med en klat skyr eller lidt sirup....


  8. Koldthævede Boller med Kerner

    Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og honning. Rør resten af ingredienserne i dejen - den skal være sammenhængende, men fugtig. Stil dejen på køl i 8-10 timer. Sæt små boller på en plade med bagepapir ved hjælp af 2 skee...


  9. Grov Tærtedej

    Hæld melet i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til der ikke er store tilbage. Tilsæt vandet, og rør til dejen hænger sammen. Stil dejen på køl mindst 1 time. Rulles ud til tærte eller madtærte. Hvid...


  10. Grovflutes

    Hæld kerner og vand i en gryde og giv det et opkog. Hæld det i en dejskål. Hæld kærnemælk over og lad det afkøle til lillefingertemperatur. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem...


  11. Sunde Boller

    grahamsmel

    Hæld havregryn og kerner i en gryde med vandet og kog det ca. 1 min. Tag det af varmen. Smuldr gæren i et stort fad. "Kernegrøden" tilsættes koldt mælk, salt og honning (du kan også bruge sukker eller sirup) samt æg og olie. ...



  12. Amerikanske Scones

    grahamsmel

    Bland hvede- og grahamsmel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Hak fedtstoffet ud i melblandingen. Tilsæt æg og mælk. Ælt dejen hurtigt sammen. Læg dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, 2 cm tyk. S...



  13. Grahamspandekager med Tunfyld

    Grahamsmel, mel og mælk piskes sammen. Æg og salt piskes i. Dejen bages som 10-12 tynde pandekager. Fyld: Franskbrødskrummerne udblødes ca. 10 minutter i fløden. Løg, olie og tomatpuré røres i, og fyldet smages til med sal...


  14. Grovboller med Squash

    Opløs gæren i det lunkne vand. Rør sirup og salt i sammen med æggene. Riv squash med skræl og tilføj dette. Kog hvedekernerne i rigeligt vand og lad det afkøle. Kom kerner, sigtemel og grahamsmel i dejen og rør godt. ...


  15. Kalkunfrikadeller med Persillerodssauce

    Hak tranebærrene groft. Rør kalkunkød, tranebær, grahamsmel, æg, timian, salt og peber sammen. Spæd med mælken, til farsen får en god lind konsistens. Varm margarinen op på en pande, form 20 frikadeller af farsen og steg d...


  16. Græskarboller

    Rør de knækkede hvedekerner sammen med 1 dl koldt vand og 1 dl yoghurt, og stil blandingen i køleskabet natten over. Bland surdejen med 2 dl vand, gær, græskarkerner og grahamsmelet og lad dejen hvile 10-15 minutter, inden den ælte...


  17. Små Grøntsagspier

    Bland mel, grahamsmel, margarine, kvark og vand til en dej i en skål eller med køkkenmaskine. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i 30 minutter. Skræl gulerødder og kålrabi og skær de...


  18. Hjemmebagt Knækbrød med Hvidtøl

    Varm øllet til 37°C og opløs gæren i væsken. Tilsæt margarine, salt og let stødt kommen. Bland rugflagerne med de 2 slags mel, rør det i væsken og ælt det sammen til en smidig, ret fast dej. Gem lidt mel til udrulningen. Lad...


  19. Grove Morgenboller

    Hæld det kogende vand over den knækkede hvede i en skål og lad det stå i 10 minutter. Tilsæt mælk og honning og lad blandingen blive lunken. Hæld imens de 2 slags mel i en røremaskine. Smuldr gæren over og tilsæt salt og krydde...


  20. Chilli-Kartoffeltærte med Hvidløg og Stegte Tomater

    Tomater lægges på en bageplade med snitfladen opad. Hvidløgsfed og chilifrugter (1-2) lægges ved. Tomaterne drysses med sukker og salt og sættes i ovnen ved 175°C Efter 10-15 minutter tages hvidløgsfedene ud og "smuttes" i en skå...


  21. Burgerboller III

    Det hele blandes (prøv dig frem med mængden af mel ved at skiftes til at tilsætte hvede-, grahams-, og durummel) og stilles køligt natten over, hvorefter dejen formes til flade boller. Bollerne hæves en times tid og bages ved 200°C...


  22. Madpandekager med Grøntsagsfyld

    grahamsmel

    Grøntsagerne skylles. Aubergine og squash skæres i skiver, drysses med salt og udvandes i ca. 15 minutter. Duppes tørre med køkkenrulle. Aubergine og squash skæres i mindre tern. Løgene pilles og hakkes fint. Tomaterne skæres i b...



  23. Grove Pitabrød

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning og olie. Rør grahamsmelet og det meste af hvedemelet i, og rør dejen godt sammen. Der skal ikke for meget mel i, kun sådan at dejen er smidig og slipper let. Lad dejen hæve under et klæ...


  24. Peanutbrød

    Surmælksproduktet røres sammen med ægget. Smørret smeltes og kommes i sammen med salt og honning. De hakkede appelsinstykker og jordnøddestykker røres i, og grahamsmelet tilsættes. Blandingen hviler 15-20 minutter. Bage...


  25. Flade Brød med Løg & Valnødder

    Gæren røres ud i det lunkne vand, og ½ spsk olie samt sukker og salt tilsættes. Grahamsmelet røres i, og hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Når dejen slipper skålens sider, tages den ud på bordet og æltes grundigt igennem. ...