Madkampen.dk » Ingredienser » Rødløg

Opskrifter på mad med Rødløg

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor rødløg indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Cremet Pastasalat med Karry & Bacon

    Til 3 personer. Bring en gryde med vand og salt i kog, og tilsæt pastaen. Kog den efter anvisningen på posen. Hak løg og peberfrugt fint. Steg baconternene og læg dem på et stykke køkkenrulle til afdrypning. Rør ingredien...


  2. One Pot Pasta med Kylling & Grøntsager

    Til 4 personer. Svits løg, bouillonterninger, perberfrugt og gulerødder i lidt olie. Tilsæt majs, citronsaft , salt, peber og citronpeber. Bland ukogte pastaskruer i. Hæld fløde og mælk over og rør godt rundt i fadet, så...


  3. Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme

    Til 4 personer. Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter. Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fløden, og lad det creme ...


  4. Hakket Oksekød & Spidskål med Krydderier - I Ovn

    Til 4 personer. Opvarm en pande med lidt olie, sautér gulerødder og spidskål i 3 minutter. Gør det om nødvendigt af 2-3 omgange. Læg det i et ildfast fad. Riv lidt muskatnød over. Kom lidt mere olie på panden, og brun oksekød...


  5. Salat med Rosenkål og Baconstykker

    Skyl kålen og befri den for de yderste blade. Skær den i tynde skiver. Skær rødløget og æblet i tynde skiver. Skær chilien i små tern. Hak persillen. Ris baconternene og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende ...


  6. Marineret Broccolisalat

    Til 3-4 personer. Fjern de små blade på broccolien og skyl den. Del den herefter i mindre stykker (brug også stokken) og riv det fint . Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær det i små tern på ca. ½x½ cm. Pil løget og hak ...


  7. Blomkålssalat med Feta, Rødløg & Hindbær

    Del blomkålen i helt små buketter. Vend den med fetaost, hindbær, hakkede nødder og syltede løg. Skyl og slyng krydderurterne tørre. Kom krydderurterne og halvdelen af yoghurten i en blender og kød til en grøn creme. Rør r...


  8. Rødløgstærte med Rosmarin

    Til 4 personer. Rør mel, æg, salt og olie sammen til en let dej. Rul den ud og læg den i en 24 cm, smurt tærteform. Skær spækket i tern og rist dem på en tør pande. Skær rødløgene i halve ringe og hak rosmarinen. Kom ...


  9. Aubergine Dip

    Skyl auberginen og skær den over på langs. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir med kødsiden nedad. Bag dem i 30-40 minutter ved 200°C til auberginen er helt blød. Tag skindet af. Svits løg og hvidløg i lidt olie p...


  10. Lakserilette

    Til 4 personer. Hak løget fint og klip purløget fint. Hak 2/3 af laksen fint. Gem resten til serveringen. Rør de hakkede ingredienser sammen med rygeost og creme fraiche. Smag til med salt og peber. Ved servering anrettes lak...


  11. Sommersalat med Vandmelon

    rødløg

    Bland alle ingredienserne godt, og stil dem på køl indtil det skal serveres. Tip! Mozzarella istedet for feta er også lækkert. Ristede mandler eller solsikkekerner kan erstatte græskarkerner, hvis du ikke lige har det hjemme....



  12. Bønnesalat med Fetaost & Oliven

    Bønnerne nippes (begge ender fjernes). Kog dem i godt saltet vand til de er lige netop møre (5-7 minutter). Herefter afkøles de i isvand. Dryp bønnerne godt ad, og del dem i 2. Pil løget, del det i halv og skær det i tynde sk...


  13. Kyllingesalat med Æble & Vindruer

    Skær alle ingredienserne i små stykker. Rør de våde ingredienser sammen med krydderierne. Smag til. Vend grøntsagerne og kyllingen i, og rør godt rundt. Kan spises på rugbrød, i pitabrød eller som fyld i en halveret frisk...


  14. Spicy Vegetar Kebab

    rødløg

    Læg Soya Bites i blød i kogende bouillon i 5-8 minutter. Hæld derefter væden fra og lad bites afdryppe i en si. Skræl rødløg og skær det i smalle både. Bland olie og kebabkrydderi og put det på panden, steg løg let og t...



  15. Rosenkålssalat med Laks

    Til 4 personer. Skær mango og avocado i små tern. Skær rødløg og rosenkål i tynde skiver på et mandolinjern. Bland løg, rosenkål, mango og avocado. Pisk olivenolien med citronsaft, sirup, cayennepeber og salt og hæld d...


  16. Bønnesalat med Bacon & Fetaost

    Blanchér bønnerne i rigeligt letsaltet vand. Steg baconternene sprøde, og lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Skær tomater, løg og feta i små stykker. Bland alle ingredienserne i en stor skål, og servér....


  17. Varm Salat med Spinat, Peberfrugt & Mandler

    Skær peberfrugten i store tern, tomaterne i halve, gulerødder i tynde strimler og rødløg i fine både. Rist mandlerne et par minutter på en tør pande. Steg gulerødder, løg og peberfrugter ved god varme i 3-4 minutter i oliveno...


  18. Tunsalat med Æbler

    rødløg

    Skræl og skær æblet samt løg og peberfrugt i små tern. Hæld vandet fra tunen, og hæld det i en skål. Bland tun med yoghurt og mayonnaise. Rør derefter grøntsagerne, dild og de 2 æg i. Smag til med salt, peber og citrons...



  19. Æblesalat med Hvedekorn

    Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden og kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernern...


  20. Grove Kiks med Ørredsalat

    Rødløg

    Rør ørreden med Philadelphia, finthakket peberfrugt, finthakket rødløg, urtesalt og peber. Læg en god klat ørredsalat på hver kiks og læg dem på et fad. Slut af med en lille klat kaviar på hver....



  21. Svensk Pølseret med Pasta

    Snit forårsløgene fint og hak løget. Skær pølserne i skiver på skrå. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Opvarm olie og smør på en pande og kom pølsestykkerne på. Brun dem godt, og kom derefter forårsløg og rø...


  22. Marinerede Rejer

    rødløg

    Fjern frø fra chilien og hak den fint. Pres hvidløget, og rør det sammen med chilien, citronsaft, olie og lidt salt. Vend rejerne i. Rens fenniklen og pil rødløget. Snit dem i papirtynde strimler, og vend dem sammen med rejerne. ...



  23. Tomatsalat med Fetaost

    rødløg

    Skyl tomaterne og halvér dem. Skær løget i fine små tern. Skær fetaosten i små tern - brug ca. 1/3 af pakken. Drys med lidt olivenolie, salt og peber og vend forsigtigt rundt....



  24. Græsk Salat

    Anret alle ingredienserne på et fad eller i en lav skål, hæld olivenolie over og drys evt. lidt groft salt på. Servér salaten som en forret eller som tilbehør til evt. grillet kød....


  25. Rødløgssmør

    Kom rødløg, hvidløg, rødvin, balsamico, salt og peber i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog, og lad det koge ved jævn varme i 10-12 minutter (eller til væsken er kogt ind). Lad blandingen køle let af og bland den så med sm...