Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Baconbøffer pÃ¥ Stegte Kartofler
Baconbøffer på Stegte Kartofler opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave baconbøffer på stegte kartofler:
- 800 g hakket oksekød
- 6 spsk rasp
- 1 dl vand
- 2 dl kaffefløde
- Salt
- Peber
- 2 spsk kartoffelmel
- 2 æg
- Lidt timian
- 1 stort løg
- 1 lille glas champignon
- Smør
- 10 skiver bacon
- 1200 g rå kartofler
- Salt
- Peber
- 2 dl kaffefløde
- Pynt:
- 3 tomater
- Persille
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Baconbøffer på Stegte Kartofler:
Raspen overhæles med vand og kaffefløde og skal trække i 10 minutter.
Svits det hakkede løg og de skårne champignoner i lidt smør. Afkøles.
Bland løg og champignon med rasp, kød, kartoffelmel, æg, salt, peber og timian til en ensartet fars, der stilles koldt en times tid.
Skræl kartoflerne, skær den i ret tynde skiver og læg dem med lidt salt i et ildfast fad. Hæld fløden over. Steg kartoflerne på en rist på nederste rille i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Form kødet til 10 ovale bøffer. Rul en skive bacon omkring hver bøf. Læg bøfferne ovenpå de halvbagte kartofler. Sæt fadet i ovnen igen. Denne gang på mellemste rille, ved 225°C i ca. 20-25 minutter, til kartoflerne er møre.
Pynt med en skive tomat og en dusk persille.
![Baconbøffer på Stegte Kartofler opskrift](/billeder/opskrift-billede.jpg)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.