Madkampen.dk » Ingredienser » Blomkål

Opskrifter på mad med Blomkål

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor blomkål indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Cremet Blomkålsris med Hvidløg

    Til 6 personer. Kog risene efter anvisningen på pakken. Bring bouillon og vand i kog i en gryde. Tilsæt blomkålen og lad det koge i 10 minutter. Hæld blomkålen i en blender. Blend blomkålen sammen med mælk og noget af bouill...


  2. Sense - Blomkålsbrød

    Pisk æggene i en skål. Kom blomkål (lavet til blomkålsris), parmesanost, majsmel, sesamfrø og krydderi i og vend det godt sammen. Fordel dejen til 8 brød på bagepapir, drys med tørret chili. Bag dem ca. 20 minutter ved 180...


  3. Sense - Grøntsagsbearnaise

    Kog grøntsagerne møre. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør det til en jævn masse. HF 1-2: blomkål, løg, gulerod, bladselleri HF 3: HF 4: Fedt: smør Smagsgiver: bouillonterning, salt, estragon, bearnaise essens...


  4. Sense - Hakket Oksekød & Blomkål i Fad

    Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande med lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med lidt vand, og hæld også det ved. Tilsæt så krydderier: spidskommen, oregano, timian...


  5. Sense - Pizza med Blomkålscreme

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 205°C varmluft. Del blomkålen i buketter, og kom dem i en gryde, og hæld kogende vand over. Kog blomkålen i 5 minutter, til den er helt mør. Hæld vandet fra, og kom blomkålen i en blender. Ble...


  6. Gylden Blomkål

    Til 1 person. Hak blomkålen fint og sautér den i smørret sammen med gurkemeje og chili ved jævn varme i 5 minutter. Krydr med salt og lad det køle af. Skær peberfrugten i tern og forårsløget i tynde skiver, og vend dem i bl...


  7. Laks på Blomkålsbund

    Til 1 person. Krydr laksen med salt og citronpeber. Vikl baconskiven om og steg den ved middelhøj varme i 3 minutter på hver side. Skyl blomkålen og hak den fint. Skær sukkerærter i strimler og radiser i små tern. Rør ...


  8. Blomkålssalat med Tranebær & Hasselnødder

    Til 4 personer. Rist hasselnødderne gyldne på en pande, drys med salt og lad dem køle af. Skær blomkålen i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Bland olie, æbleeddike, salt og peber, og smag til med honning. Hak ...


  9. Blomkålssuppe med Porrer

    Dæk bunden af en stor gryde med vand. Skyl blomkålen og skær den ud i buketter. Snit porrer og løg. Hæld grøntsagerne op i gryden og lad dem koge/dampe ved svag-medium varme i ca. 25 minutter med låg. Hvis vandet fordamper, så...


  10. Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål

    Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...


  11. Blomkålssalat med Feta, Rødløg & Hindbær

    Del blomkålen i helt små buketter. Vend den med fetaost, hindbær, hakkede nødder og syltede løg. Skyl og slyng krydderurterne tørre. Kom krydderurterne og halvdelen af yoghurten i en blender og kød til en grøn creme. Rør r...


  12. Blomkålsmuffins

    Blend blomkål og gulerod til det ligner ris. Steg bacon på panden i lidt olie. Tilsæt løget og vend det lidt rundt. Tilsæt blomkålsblandingen, cherrytomater og bladselleri. Lad det simre nogle minutter. Tilsæt krydderier og ...


  13. Sense - Kartoffelsalat

    Skær blomkålen og broccolien ud i buketter. Overhæld dem med kogende vand og lad det stå et par minutter. Lad det dryppe godt af. Bland ingredienserne til dressingen. Vend grøntsagerne i, og stil det koldt til det skal spises....


  14. Sense - Blomkålstoast

    Riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Bland det med æg og salt. Form farsen på størrelse med toastbrød, og læg dem på en bageplade med bagepapir (der bliver cirka 8). Bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. ...


  15. Blomkålssuppe med Bacontern

    Til 4 personer. Skyl blomkålen og del den i små buketter. Skær stokken i tynde skiver. Sautér løget i olien, til det er klart. Skru op for varmen og lad blomkålen stege med i 5 minutter under omrøring. Hæld bouillon på ...


  16. Gratineret Pastafad med Blomkål

    3-4 personer. Del blomkålen i små buketter. Vend dem med olivenolie, salt, peber og halvdelen af timianbladene. Læg dem i et ildfast fad og steg dem i ovnen ved 190°C i 20 minutter, til de er let lysebrune. Kog pastaen efter anvis...


  17. Dampet Blomkål med Fetacreme

    Til 4 personer. Skær blomkålen i skiver og damp dem under låg i 3-5 minutter, til den er mør, men stadig har bid. Mos fetaosten med en gaffel og rør det sammen med yoghurt og hvidløg. Smag til med salt og peber. Dryp fetacrem...


  18. Grøntsagsbrød med Bønner & Spinat

    Tø spinat og bønner op og hæld vandet fra. Hak blomkålen (squash, gulerødder eller broccoli kan også bruges) i en minihakker. Spinat og bønner samt mandler hakkes også fint i minihakkeren. Saml alle ingredienserne i en skå...


  19. Blomkålssalat med Radiser & Ærter

    Skyl blomkålen og hak den fint. Skær ærterne i tynde skiver og radiserne i små tern. Rør creme fraiche og mayonnaise med klippet dild, revet citronskal og og saft. Smag til med salt og peber. Bland dressingen med blomkål, ær...


  20. Kyllinge- og Karrysuppe

    6-8 portioner. Snit gulerødder, blomkål og løg i små stykker. Varm smørret i en gryde, hæld karryen i og steg den i smørret i 30 sekunder. Tilsæt de snittede grøntsager, og steg dem i karrysmørret i et par minutter. Tils...


  21. Broccoli-Blomkålsmos

    blomkål

    Kog broccoli og ½ blomkål møre. Riv den sidste halvdel af blomkålen. Mos de kogte grøntsager og bland dem med Philadelphia, hvidløg, salt og peber. Vend til sidst det rå blomkål i. Vend evt. en god klat smør i, inden det h...



  22. Blomkålssalat med Mandler

    Skær blomkålen i finde tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Høvl parmesanosten (du kan også bruge en anden hård ost, evt. pecorino). Vend blomkålen med saltmandler, ost og vend til sidst lidt olivenolie i....


  23. Blomkålssalat - a la Kartoffelsalat

    Skær blomkålen i buketter og hæld dem i en skål. Fyld en elkedel med vand, og bring det i kog. Hæld det kogende vand over blomkålen og læg et låg over. Lad det stå i 5 minutter. Hæld derefter koldt vand på, for at køle dem ne...


  24. Blomkålspizza

    Snit eller riv nlåmkålen fint og bland den med resten. Spred "dejen" ud på et stykke bagepapir og bag den i 15-25 minutter ved 180°C. Kom det fyld på, du ønsker og bag pizzaen i yderligere 15 minutter....


  25. Kartoffel- & Blomkålskarry

    Kom løg, ingefær, karry og hvidløg i en gryde med lidt olie og sautér det i 5 minutter. Kom så tomater og kartofler (i tern) i, og steg det i 5 minutter. Kom væske i, til det lige er dækket og lad det simre i 12 minutter. Ko...