Madkampen.dk » Ingredienser » Hørfrø

Opskrifter på mad med Hørfrø

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor hørfrø indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Gulerodsboller

    Til 12 stk. Blend ærterne sammen med creme fraiche til en grødet masse. Tilsæt gulerødder, æg, HUSK, salt, solsikkekerner og hørfrø. Rør dejen sammen med en håndmixer med dejkroge på. Tilsæt melet af 3-4 gange under omr...


  2. Børnehavens Müslibar

    Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt den kondenserede mælk, og rør godt sammen. Beklæd en firkantet springform med bagepapir i bunden. Smør siderne let. Pres din dej ned i formen og glat med en våd spartel. ...


  3. Rugbrødsboller med Chokolade

    Ca. 18-20 stk. Hæld øllen i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Dæk skålen med film og stil den koldt i 8-24 timer. Sæt d...


  4. Kernefyldte Kiks

    Bland alle ingredienserne sammen, og rul dejen ud i ca. en centimeters højde. Stik kiksene ud med en udstikker (eller et glas) med en diameter på ca. 8 cm. Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter ved...


  5. Grøntsags Burgerboller

    Hak grøntsagerne i en minihakker. Tilsæt æg, fiberHUSK, havsalt og hørfrø. Form 6 flade boller og sæt dem på bagepapir. Dys med solsikkekerner, og klap dem let fast. Bag bollerne i 45-50 minutter ved 180°C (165°C varmlu...


  6. Rugboller med Kerner, Mandler & Chokolade

    Dag 1: 1. Rør surdejen sammen, og kom den i et glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten. 2. Lad blandingen stå 2 dage ved køkkentemperatur. De skal dufte syrligt. Dag 3: 1. Rør surdej, hørfrø, solsikkekerner, ...


  7. Grøntsagsbrød med Bønner & Spinat

    Tø spinat og bønner op og hæld vandet fra. Hak blomkålen (squash, gulerødder eller broccoli kan også bruges) i en minihakker. Spinat og bønner samt mandler hakkes også fint i minihakkeren. Saml alle ingredienserne i en skå...


  8. Sprøde Rugbrødshapsere med Chokolade

    Rør gæren ud i vandet sammen med saltet. Tilsæt kerner og melet og bland det godt sammen. Hak chokoladen og bland den i dejen. Put alt dejen på en bageplade med bagepapir og lav en stor firkant. Lad dejen hæve tildækket i 1 t...


  9. Rugboller med Chokolade - Chokorug

    Ca. 25 boller Ælt alle ingredienserne til fordejen godt sammen, og lad dejen stå tildækket natten over. Lad kernerne stå i blød i det kogende vand i 1,5 time. Ælt nu kerner og fordejen med chokolade, maltsirup, salt og kakao ...


  10. Grovbæster

    Kog vand, hvedekerner og hørfrø op i en gryde, så de bliver bløde og saftige. Sluk for blusset, og lad blandingen trække, til den er lillefingervarm. Tilsæt gæren og rør rundt. Hæld derefter salt, honning, olie og tykmælk i, og...


  11. Guffe-Boller med Tranebær & Kerner

    Rist frø og kerner på en tør pande, til de begynder at springe. Hæld dem over på en tallerken, og lad dem køle af. Opløs gæren i vandet, og rør A38 i. Tilsæt olie, salt, tranebær og fuldkornsmel, og rør til dejen er glat. ...


  12. Dukan - Lyse Boller

    Pisk æggehviderne stive. Lun A38 og opløg gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og vend de stive hvider deri. Form boller (ca. 12 stk) på en plade, og bag dem i ovnen ca. 20 minutter. Kan spises fra Fase 2 (Vekselfase...


  13. Små Skinkemuffins

    14 stk. Pisk æg, skyr og olie sammen. Bland bagepulver, salt, paprika, Fiberhusk, klid og de 3 slags frø sammen og rør det i æggemassen. Bland skinken og osten i og fordel dejen i 14 smurte silikoneforme. Bag muffins´ne ved...


  14. Dukan Knækbrød

    Tænd ovnen på 175°C Bland alle ingredienserne godt til en ensartet masse. Bred massen ud på et stykke bagepapir og bag den i ovnen i 10 minutter. Tag så brødet ud af ovnen, og skær det i stykker hvorefter det skal have 15 minut...


  15. Stenalderbrød

    hørfrø

    Bland alle ingredienserne godt, og hæld dem i en rugbrødsform (ca. 1½ liter). Bag brødet på 160°C varmluft i 60 minutter. Lad brødet køle af, inden du tager det ud af formen, og vupti så er der lækkert og meget nemt brød....



  16. Melfrit Nøddebrød

    For mandler, hasselnødder og (pinjekerner) gælder det at de gerne må være med den brune hinde på. Der kan tilsættes oliven og rosmarin. Forvarm ovnen til 160°C. Bland alle ingredienserne sammen. Fór en rugbrødsform med ...


  17. Hjemmebagte Burgerboller

    hørfrø

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de andre ingredienser - startende med smør. Derefter salt, sukker, hørfrø. Til sidst ølandshvede og hvedemel. Ælt det godt igennem i 6-8 minutter. Dæk dejen til og lad den hvile lunt i 1 times ti...



  18. Sunde Boller

    hørfrø

    Hæld havregryn og kerner i en gryde med vandet og kog det ca. 1 min. Tag det af varmen. Smuldr gæren i et stort fad. "Kernegrøden" tilsættes koldt mælk, salt og honning (du kan også bruge sukker eller sirup) samt æg og olie. ...



  19. Sunde Boller

    Hørfrø

    Hæld havregryn og kerner i en gryde med vandet og kog det ca. 1 min. Tag det af varmen. Smuldr gæren i et stort fad. "Kernegrøden" tilsættes koldt mælk, salt og honning (du kan også bruge sukker eller sirup) samt æg og olie. ...



  20. Fregnebrød

    Rugkerner, sesamfrø, hørfrø og hvedekerner røres sammen med kogende vand og står 6-8 timer, til det er helt kvældet ud. Vand og gær røres sammen og røres i de skoldede kerner. Ymer, salt, sigtebrødsmel og hvedemel tilsættes...


  21. Kerneknækbrød

    Alle ingredienserne blandes sammen i en skål og røres godt sammen med hånden (husk at vaske hænder først). Dejen bredes tynd ud på 2 bageplader, som bages ved 175°C i ca. 12-15 minutter, til de er lysebrune. Mens knækbrødet ...


  22. Trekornsflutes

    Gæren røres ud i 1 dl lunkent vand. Hæld resten af vandet i, og tilsæt alle ingredienserne (dog ikke alt hvedemelet). Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem, del den i 3 lige store sty...


  23. Gode Hjemmebagte Knækbrød

    hørfrø

    Rør alle ingredienserne sammen - massen skal være klistret. Del massen i 2 lige store dele. Den ene del ligges på et stykke bagepapir hvorefter man tager et nyt stykke bagepapir og ligger over. Massen glattes flad med hænderne ell...