Madkampen.dk » Ingredienser » Oliven

Opskrifter på mad med Oliven

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor oliven indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sense - Pizza med Blomkålscreme

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 205°C varmluft. Del blomkålen i buketter, og kom dem i en gryde, og hæld kogende vand over. Kog blomkålen i 5 minutter, til den er helt mør. Hæld vandet fra, og kom blomkålen i en blender. Ble...


  2. Rissalat med Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken - husk salt. Lad dem køle af. Tø rejerne op (hvis de er frosne) og skær tomaterne i både. Snit aspargesene i ca. 2 cm lange skrå stykker - kassér rodenden. Bland ris, rejer, grøntsager...


  3. Ovnbagte Gulerødder med Oliven & Feta

    oliven

    Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Vend dem i lidt olie, en smule cayennepeber og citronsaften. Stil gulerødderne i ovnen i ca. 20-25 minutter ved 180°C. Når gulerødderne er færdige, vendes de med hakkede oliven og fet...



  4. Alt i Én Gryde - Enchilada Pasta

    oliven

    Sautér løg og hvidløg i olivenolie i en sauterpande ved middelvarme, til de er klare. Tilsæt oksekødet, og steg til kødet har skiftet farve. Tilsæt pasta, bouillon, krydderi, hakkede tomater og salsa. Bring i kog, og skru ned t...



  5. Italienske Madmuffins

    Tænd ovnen på 210°C. Smelt smørret i en gryde over svag varme. Sigt bagepulver, mel og salt sammen i en står skål. Skær tomater og oliven i små tern. Riv parmesanosten. Hak den friske rosmarin. Bland disse ting sammen med d...


  6. Nem Grydekylling (alt i en)

    I en stor gryde smider du oliven, hakkede tomater, løg, champignon, spinat, soltørrede tomater og ris. Rør det hele godt sammen. Fordel kyllingelårene i gryden. Hæld hønsebouillon i, til det dækker. Sæt gryden i ovnen ved 2...


  7. Spinatæggekage med Feta & Oliven

    Skyl spinaten grundigt og pluk de grove stilke fra. Frossen spinat tøes op. Svits spinaten sammen med det hele pillede hvidløgsfed på en pande med olivenolie i ca. 5 minutter. og krydr med salt og peber. Fjern hvidløgsfeddet og tils...


  8. Bulgursalat med Radiser & Mandler

    Bland bulgur med 1 tsk salt og overhæld den med 3/4 liter koldt vand. Lad den trække 1 time og hæld den så på et dørslag. Pisk dressingen sammen og vend bulguren i. Tilsæt de snittede grøntsager, oliven og mandler og smag til. ...


  9. Pasta med Bacon & Pesto

    Til 2 personer. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Steg baconskiverne sprøde på en varm pande og skær dem i mindre stykker. Vend den afdryppede pasta sammen med pesto, smag til med friskkværnet peber og anret pastaen i 2 dybe...


  10. Græsk Kartoffelsalat

    Halvér de uskrællede kartofler på langs og skær dem i små både. Læg dem i et ildfast fad, drys med med salt, peber og oregano og stænk dem med olivenolie og citronsaft. Herefter bages kartoflerne i 40-45 minutter ved 250°C, til ...


  11. Bøf med Grøntsagsragout

    4 personer. Steg bøfferne gyldne på begge sider i 1 spsk olivenolie på en stegepande - ca. 4-5 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber. Tag dem af panden og lad dem hvile på et fad dækket med stanniol i ca. 5 minutter in...


  12. Laks med Parmaskinke

    4 portioner. Skær skinken i strimler, og bland med oliven, tomato, løg og basilikum. Læg laksen i et ovnfast fad. Dryp saften fra ½ citron over, og krydr med salt og peber. Fordel oliven- og løgblandingen over laksen. Bl...


  13. Torsk med Tomat & Oliven

    4 portioner. Optø fisken, hvis den er frossen. Skræl og kog kartoflerne. Læg fisken i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Pres citronsaft over. Skær tomaterne i halve, og læg dem i fadet sammen med oliven, hakket h...


  14. Oliventapenade

    Hak oliven, ansjosfileter, kapers og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til det har en passende konsistens. Kør massen til en grov eller fin puré. Serveres til brød, rå grøntsager, hårdkogte æg e...


  15. Spansk Kødgryde

    oliven

    Løget pilles og hakkes. Peberfrugterne skylles, udkærnes og skæres i små stykker. Brun løg og peberfrugter i fedtstof i en gryde. Tilsæt det hakkede oksekød, rør rundt med en gaffel og steg i nogle minutter. Lad majsen løb...



  16. Rodfrugtpande med Bønner & Oliven

    Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Tag 1 dl pastavand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag. Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. ...


  17. Pesto med Soltørrede Tomater

    Kom tomater, persille, oliven, hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor og kør delene til grofthakkede. Kør videre og tilsæt olien. Blend til en ensartet konsistens. Rør osten i til sidst. Smag til med salt og peber. ...


  18. 3 Dips med Friskost

    Gør peberfrugt og forårsløg i stand. Skær peberfrugten i små tern og forårsløgene i strimler. Rør kvark og creme fraiche sammen. Dip 1: Bland 1/3 af osten med 2 spsk mineralvand og saften af ½ citron. Rør peberfrugt og forår...


  19. Saucer til Nye Kartofler

    Tomatsauce: Skyl og tern tomaterne. Bland med hytteost, creme fraiche og purløg. Smag til med salt og cayennepeber. Olivensauce: Lad olivenerne dryppe af. Pil hvidløget. Kør oliven og hvidløg til en puré i en blender. Rør det med m...


  20. Tagliatelle med Løgsalsa

    Skold og flå tomaterne. Udkern dem og hak frugtkødet fint. Pil løget og hak det fint. Bland tomat, løg og basilikum i en skål. Pisk olie og eddike sammen og rør det i tomatblandingen. Bring saltet vand i kog i en stor gryde og d...


  21. Kartoffelgratin

    Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Skyl og udkern peberfrugten. Skær den i strimler på langs. Rens forårsløgene og skær dem i ringe. Brug gerne alt det grønne. Pil hvidløg...


  22. Kartofler med Ratatouille

    Del kartoflerne på langs og udhul dem lidt. Gør zucchini og aubergine i stand og skær dem i tern. Lad tomaterne dryppe af i en si og bland dem med grøntsagerne. Varm ovnen til 225°C. Pil hvidløget og pres det ned i ratatouillen. Sm...


  23. Græsk Bondesalat

    Mål alle varerne af. Skyl tomaterne og skær dem i både. Læg dem i en skål. Skyl peberfrugten og skær den i tynde strimler. Kom dem i skålen. Skyl agurken og skær den i terninger. Læg dem i skålen. Pil løget og skær d...


  24. Super Hurtig Græsk Tomattærte

    Rul tærtedejen ud og læg den på en bageplade (man kan finde nogle gode, færdige tærtedeje i supermarkederne - men du kan selvfølgelig også lave din egen helt fra bunden). Bøj kanterne op og rynk dem lidt hele vejen rundt, så de...


  25. Krydret Kartoffelsalat

    Kartoflerne dampes med skræl. Imens blandes de resterende ingredienser grundigt og smages til med salt og peber. Hvis du ønsker salaten varm, blandes kartoflerne i med det samme. Hvis du ønsker den kold, sætter du både kartof...