Madkampen.dk » Ingredienser » Kardemomme

Opskrifter på mad med Kardemomme

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor kardemomme indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sprøde Vafler med Piskefløde

    Giver 12-14 stk. Rør mel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk hviderne sammen med 2 spsk sukker til du får en marengs. ...


  2. Æbleboller med Kanel & Kardemomme

    Skræl æblerne og skær dem i små tern. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt rørsukker, kardemomme, ingefær og kanel. Tilsæt speltmelet og ælt det til en ensartet dej. Du kan sagtens bruge en røremaskine. Ælt æbletern...


  3. Sunde Guldkarameller (med dadler)

    kardemomme

    Hak dadlerne groft og kom dem i en lille kasserolle sammen med fløde, smør og krydderier. Bring det langsomt i kog. Når smørret er smeltet, og dadlerne begynder at blive bløde, hældes grydens indhold over i en minihakker eller lign...



  4. Vendsysselske Pebernødder

    kardemomme

    Kør smør og sukker godt sammen på en røremaskine. Tilsæt fløden og derefter bagepulver, natron og krydderier. Til sidst tilsættes melet lidt ad gangen. Lad dejen hvile i køleskabet natten over. Læg pebernødder på pl...



  5. Pebernødder a la Lagkagehuset

    Smør og sukker piskes sammen med en håndmixer, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i (laveste hastighed til at starte med). Bland krydderier, bagepulver og natron i melet, og rør det så i dejen, til du har en nogen...


  6. Kringle

    Dejen laves som en almindelig gærdej, og stilles til hævning 1 time. Rør ingredienserne til fyldet godt sammen. Slå dejen op i 2 store kringler eller 4 mindre. Fordel fyldet i kringlerne og lad dem efterhæve 1 time. Pensl med ...


  7. Snaskede & Svampede Kanelsnegle

    kardemomme

    Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, mel, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen til den er glat og let slipper skålen. Tilsæt smørret, og ælt som før. Sæt dejen til hævning overdækket med et fugtigt klæde i 1½ time. Pis...



  8. Æblesmør

    Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre tern. Kog dem ved lav varme i et par timer med sukker, kanel, kardemomme og vanille. Eksperimentér eventuelt selv med andre krydderier. Vend evt. lidt ingefær og mandler i. Ser...


  9. Dukan - Boller

    Rør alle ingredienserne godt sammen. Lad dejen stå og trække i 30-45 minutter. Form den herefter til boller med våde hænder. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve 15 minutter inden de bages i en 1...


  10. Bananpandekager

    kardemomme

    Mos bananerne godt og pisk dem sammen med æg. Bland havregryn, mel og salt i dejen. Varm panden op og kom en klat smør på. Hæld dejen på i klatter med en spiseske, og vend dem, når de er stegt på den ene side. Steg dem fær...



  11. Dukanvenlige Muffins

    Æggene og sød piskes sammen til en luftig masse. Resten af ingredienserne hældes i, og det hele mixes sammen ved høj hastighed. Dejen hældes i 9 store (eller 15 små) muffinsforme, som fyldes halvt op. Bages i en forvarmes ovn...


  12. Højhastigheds Boller

    kardemomme

    Ca. 16 stk. Smelt smørret i en gryde. Hæld mælken i og vent, til blandingen er håndvarm. Rør så gæren ud i blandingen og tilsæt salt, æg og sukker. Tilsæt til sidst mel og kardemomme og ælt dejen godt, til den er dejligt b...



  13. Birgits Pebernødder

    kardemomme

    Alle ingredienserne blandes. Skær dejen i mindre stykker, og tril dem til pølser. Skær pølserne i stykker på ca. ½ cm. Sæt kagerne på bageplader og bag den ca. 10 minutter ved 180°C...



  14. Brunkager

    kardemomme

    Varm sirup, fedtstof og sukker op til sukkeret er smeltet. Opløs potasken i 1 spsk vand. Tilsæt potaske, pomeransskal og de øvrige krydderier når massen er afkølet til håndvarm. Tilsæt melet og ælt det hele til en ensartet ...



  15. Pebernødder II

    Rør sukker og margarine sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene og rør det sammen. Bland krydderier og bagepulver med mel, og ælt det hele sammen. Rul dejen ud i fingertykke pølser og skær i ½-1½ cm lange stykker. Rul de...


  16. Peberkager til Pyntning

    Sigt melet sammen med hjortetaksalt. Ælt alle ingredienserne sammen, til dejen er ensartet. Læg dejen i køleskabet, til den er blevet fast og nemmere at arbejde med. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Stik kagerne ud med kageudstik...


  17. Berlinere

    Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt de øvrige ingredisner og ælt det hele grundigt sammen til en ensartet dej. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter). Del dejen i 3 lige store stykker...


  18. Donuts

    Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt de øvrige ingredisner og ælt det hele grundigt sammen til en ensartet dej. Lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter). Del dejen i 3 lige store stykker...


  19. Pebernødder I

    Alle ingredienserne æltes sammen. Lav evt. dejen dagen før og læg den i køleskabet, så er den nemmere at arbejde med. Sæt små klatter dej på en bradepande, og bag dem i ca. 10 minutter ved 190°C...


  20. Krydrede Ananasskiver

    Skræl ananasen og skær den i 1-2 cm tykke skiver. Fjern midterstokken og skær eventuelt skiverne i halvcirkler. Opvarm halvdelen af margarinen sammen med honning, ingefær og kardemomme på en teflonplade. Steg ananasskiverne på begg...


  21. Krydrede Ananasskiver

    Skræl ananasen og skær den i 1-2 cm tykke skiver. Fjern midterstokken og skær eventuelt skiverne i halvcirkler. Opvarm halvdelen af margarinen sammen med honning, ingefær og kardemomme på en teflonplade. Steg ananasskiverne på begg...


  22. Varme Hveder

    kardemomme

    Gæren udrøres i mælken. Hvedemel, kartoffelmel og krydderier sigtes sammen. Margarinen hakkes i med en kniv. Mælk (inkl. gær) og æggehvide tilsættes. Dejen æltes godt til den er let og smidig, og slipper hænderne. Dejen hæv...



  23. Fastelavnsboller

    kardemomme

    Pisk æg og sukker luftigt. Rør gæren ud i mælken. Bland de 2 ting, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Stil dejen til hævning i 20 minutter. Slå dejen op. Skær dejen i et passende antal kugler, som trilles flade ...



  24. Hindbær-Dadel Is

    Hindbær-dadelis skal serveres med det samme, eller holdes på køl i 30 min. må ikke gennemfryses eller fryses til senere brug. De frosne hindbær, grovhakkede dadler, vanille, kanel og kardemomme puttes i en kraftig blender. Blend...


  25. Hønsekødssuppe

    kardemomme

    * bouquet garni er et fransk ord, for den krydderurtebuket, man tilsætter supper - i denne suppe: 4 grene timian, lidt persille, lidt porretop, laurbærblade Suppe: Dæk kyllingestykkerne med vand i en gryde og kog stille i 15 minutter...