Madkampen.dk » Ingredienser » Brød

Opskrifter på mad med Brød

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor brød indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Kold Risret med Tun & Rejer

    Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad dem blive kolde. Læg risene i bunden af et ildfast fad. Læg ærter (og evt. majs) over samt tunen. Lav en dressing af creme fraiche, mayonnaise, salt, peber, citronsaft og paprika. Hæ...


  2. Nem & Cremet Tomatsuppe

    Til 4 personer. Svits løg, hvidløg og basilikum i olien, til løgene er klare, men uden at de tager farve. Tilsæt dåsetomater, krydderier og sukker. Tilsæt bouillon og lad suppen simre ved svag varme under låg i ca. 15 minutt...


  3. Amerikansk Suppe

    Til 4 personer. Svits karry i margarine (eller smør). Halvér løgene, og skær dem i skiver. Svits løgene sammen med presset hvidløg. Tilsæt tomat, fersken skåret i tern, ferskensaft, fløde og grøntsagsbouillon. Bring su...


  4. Ristet Brød med Bønnemos & Røget Laks

    Kog bønnerne i vand i ca. 10 minutter, til de er meget møre. Blend dem med citronsaft og olivenolie til en grov puré. Smag til med salt og peber. Rist brødene. Pil hvidløget og gnid det mod brødene. Smør brødene med bønnepur...


  5. Kylling Kiev

    Til 2 personer. Rør ricotta med krydderurter, hvidløg og lidt salt og peber. Skær en lomme i hvert stykke kylling og fyld ricottablandingen i. Blend brødkrummen og persille til en grøn rasp. Vend kødet i mel, så i sammenp...


  6. Hokkaidosuppe med Hvidløg & Fløde

    Tænd ovnen på 200°C. Pil løget og skær det i grove tern. Pil hvidløgsfedene. Vask hokkaidoen grundigt, da du skal bage den med skræl. Halvér den og fjern kernerne med en ske. Skær hokkaidoen i grove tern. Kom løg, hvidlø...


  7. Æblesalat med Hvedekorn

    Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden og kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernern...


  8. Lynhurtig Lakserulle

    Bland yoghurt og krydderurter sammen med salt og peber. Læg lakseskiverne på et stykke bagepapir og smør dressingen på. Rul laksen rundt som en pølse og læg den på køl i ca. 1 time. Skær rullen i skiver, og anret den på en t...


  9. Jordbærsalat med Grønne Asparges

    Rens og nip jordbærrene og skær dem i halve. Fjern skal og kerner fra melonen, og skær den i mindre stykker. Skyl rucolaen godt. Rens forårsløgene og snit dem fint. Skyl de grønne asparges og skær den nederste træede ende af. ...


  10. Hvide Asparges i Parmaskinkewrap

    Skræl aspargesene fra hoved mod rod, og knæk den træede ende af. Blanchér aspargesene i kogende vand i ca. 3 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær aspargesene over i halve. Lav pakker med 4-6 stykker asparges pakket ind i ...


  11. Spicy Rejesalat med Citrondressing

    Til 6 personer. Dressing: Vend creme fraiche sammen med citronskal, citronsaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til. Vend avokadotern i citronsaft og salt. Vend rejerne i salsa. S...


  12. Hamburgerrygfad med Chili

    Skær hamburgerryggen i skiver, og læg skiverne i bunden af et ildfast fad. Skær peberfrugterne i strimler, og svits dem i lidt olie. Fordel herefter peberfrugterne over hamburgerryggen. Rens og skær champignonerne i skiver, og for...


  13. Spinatæggekage med Feta & Oliven

    Skyl spinaten grundigt og pluk de grove stilke fra. Frossen spinat tøes op. Svits spinaten sammen med det hele pillede hvidløgsfed på en pande med olivenolie i ca. 5 minutter. og krydr med salt og peber. Fjern hvidløgsfeddet og tils...


  14. Fyldig Gullaschsuppe

    4-5 personer. Brun stykker af kød og løg i fedtstoffet i en gryde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré og krydderier. Hæld vand på, så det dækker, og lad suppen småkoge i 1 time, til kødet er næsten mørt. Tilsæt peberfrugt o...


  15. Tomatsuppe med Fiskeboller

    4 personer. Varm smørret i en gryde og drys melet i. Varm igennem under piskning i nogle minutter. Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon og kog i nogle minutter. Smag til med salt og peber. Fiskeboller: Skær fisken i stykke...


  16. Kartoffelsuppe med Kammuslinger

    2 personer. Smelt smørret i en gryde og steg porren klar heri. Tilsæt kartoffelstykker og hæld bouillon på. Bring i kog med timiankviste. Kog i ca. 20 minutter under låg, til kartoflerne er møre. Fjern timiankvistene og blen...


  17. Pasta med Bacon & Pesto

    Til 2 personer. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Steg baconskiverne sprøde på en varm pande og skær dem i mindre stykker. Vend den afdryppede pasta sammen med pesto, smag til med friskkværnet peber og anret pastaen i 2 dybe...


  18. Sandwich med Pocheret Kyllingesalat

    Brød

    Til 4 personer. Skær løget i nogle mindre stykker. Put løg og kylling i en gryde, og dæk med vand, så der er ca. 2 cm over kødet. Krydr med salt Bring vandet i kog, læg låg på og skru ned til medium-svag varme, og lad det ...



  19. Ovnbagt Laks med Philadelphia Purløg

    Til 4 personer. Forvarm ovnen til 180°C Smuldr brødet og rør det sammen med purløg og citronskal. Smør laksefileterne med et tykt lag Philadelphia Purløg, og læg dem på en bageplade smurt med lidt olie. Strø brødkrumme...


  20. Oksecarpaccio med Estragon-Dressing

    4 personer. Fordel de tyndtskårne skiver oksefilet på 4 tallerkner og krydr med salt og peber. I en skål røres æggeblommen med dijonsennep, hvorefter limejuicen piskes i. Så røres olivenolien i lidt efter lidt, og der smages ti...


  21. Bøf med Grøntsagsragout

    4 personer. Steg bøfferne gyldne på begge sider i 1 spsk olivenolie på en stegepande - ca. 4-5 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber. Tag dem af panden og lad dem hvile på et fad dækket med stanniol i ca. 5 minutter in...


  22. Fiskepandekage

    Rør fiskefarsen med æg, løg, persille, salt og peber. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Fordel farsen i panden til en tyk pandekage. Steg den ved svag varme...


  23. Chokobudding

    Sæt ovnen på 175°C. Smør et ovnfast fad (ca. 1 liter) med smør. Skær brødskiverne diagonalt til trekanter. Smør brødskiverne med smør og læg dem med smørsiden nedad i fadet. Drys halvdelen af chokoladen over. Læg resten afbr...


  24. Kylling i Butterdej

    Krydr kyllingebrysterne godt med paprika, salt og peber og brun dem i lidt olie. Skær butterdejen i passende strimler og pak dem om "brysterne". Det gør ikke noget, hvis dejen ikke dækker helt. Kom brysterne i et ildfast fad (smurt...


  25. Gazpacho Lavet På Vandmelon

    Læg brødet i vand. Pil hvidløget. Lad VÆRE med at tage for meget hvidløg i, så bliver suppen alt for skarp. Skyl og tør peberfrugten og ud med kernerne. Kom vandmelon, hvidløg, peberfrugt og brød i en blender. Fyr den af...