Madkampen.dk » Ingredienser » Hvidvinseddike

Opskrifter på mad med Hvidvinseddike

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor hvidvinseddike indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Hjemmerørt Aioli

    Pisk æggeblommerne med sennep, eddike, hvidløg, salt og peber. Tilsæt olien lidt ad gangen, og pisk indtil olien er optaget og den ønskede konsistens opnået. Smag til....


  2. Lynhurtig Hjemmerørt Mayonnaise

    Du skal bruge en stavblender og blenderglasset. Slå ægget ud i stavblenderglasset, og hæld alle ingredienserne heri. Sæt stavblenderen ned i blenderglasset, så det rører bunden. Tænd og blend nu, imens du holder blenderen still...


  3. Helles Hvidløgsmayo

    hvidvinseddike

    Tag det hele ud af køleskabet i god tid, så det får ca. samme temperatur. Æggeblommer, presset hvidløg og hvidvinseddike blendes med stavblender. 1 dl olie hældes hurtigt i, og derefter en tynd stråle til den ønskede konsistens....



  4. Butter Chicken med Blomkålsris

    Skær kyllingekødet i tern. Rør ingredienserne til marinaden sammen, og lad kyllingeternene marinere heri natten over. Steg kyllingeternene på alle sider på en god varm pande til de er møre. Læg dem til side. Opvarm smør p...


  5. Big Mac Sauce

    Rør alle ingredienserne sammen, og lad dressingen stå på køl, til den skal bruges. ...


  6. Krydrede Kødboller med Tzatziki & Marinerede Kartofler

    Til 5 personer. Skrub kartoflerne og skær de største i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt ved svag varme og under låg i ca. 12 minutter. Hæld vandet fra, og damp kartoflerne tørre. Rør Herbes de Provence og kogende va...


  7. Bluecheese-Baconburger med Coleslaw

    Til 2 personer. Rør skimmelost og flødeost sammen. Smag til med salt og peber. Del kødet i 4 lige store portioner og form dem til helt flade bøffer. Fordel ostemassen på de 2 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Luk...


  8. Pasta med Rejer, Squash & Ærter

    Pastaen koges al dente efter anvisningen på pakken. Imens opvarmes olien og hvidløget svitses ved relativt høj temperatur. Rejerne tilsættes og efter et minuts tis tilsættes fintskåret squash, ærter, vand, 1/4 liter fløde samt...


  9. Indbagt Laks med Spinat & Gulerodschips

    hvidvinseddike

    4 personer. Snit løg og hvidløg og svits det i olie til det er klart. Tilsæt spinat, hvidvinseddike og fløde. Giv det hele et opkog og smag det til med krydderierne, lad det småsimre og koge lidt ind. Tag gryden af varmen, og...



  10. Kåldolmere med Lun Kartoffelsalat

    4 personer. Skær den grove stok af de store kålblade. Kog bladene i ca. 5 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Ælt kødet med krydderier og ost. Fordel fyldet på midten af et eller to kålblade...


  11. Dilddressing (brun)

    Bland stærk sennep, sød sennep, sukker, brun farin og hvidvinseddike sammen - det er vigtigt, at sukkeret er rørt ordentligt ud. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der piskes med en elpisker. Smag til med salt og peber. Hæld ti...


  12. Hvidkålssalat med Sprøde Nudler

    Snit hvidkålen fint. Bræk nudlerne i stykker. Bland nudler, solsikkekerner og mandelsplitter og grill dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Husk at holde godt øje med dem, da det ikke tager lang tid, og de kan nemt brænde på. ...


  13. Sellerisalat

    Rør ymer med de øvrige ingredienser. Skræl knoldsellerien og og riv den groft. Vend straks den revne selleri i salatsaucen. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 1½ time inden servering. Ved servering: Vend forsigtigt ...


  14. Grønkålssalat med Æbler & Mandler

    hvidvinseddike

    Skyl grønkålen og hak den i en foodprocessor, til det er tilpas hakket uden at være for fint. Hak mandlerne fint med en kniv. Pres appelsinen og bland saften med hvidvinseddike og honning. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær...



  15. Gulerodssymfoni

    Pisk hvidvinseddike, sennep og olivenolie sammen, og smag til med salt og peber. Del gulerødderne på langs og skær dem i meget tynde skrå skiver. Vend gulerødderne i marinaden, og lad dem trække i mindst 1 time. Drys salaten ...


  16. Varm Kartoffelsalat

    Til 10-12 personer. Hæld kartoflerne i en gryde med kogende letsaltet vand. Kog dem i 15 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra og skær kartoflerne i halve. Kom kartoflerne i en stor skål sammen med de fintsnittede forå...


  17. Lagkage af Hasselnøddemarengs

    8 personer. Forvarm ovnen til 180°C. Rist hasselnødderne på en bageplade i 5-10 minutter, indtil de er gyldne. Vend nødderne ud på et viskestykke, fold sammen og gnid godt for at fjerne hinderne. Kom de kolde nødder i foodprocessor...


  18. Glaseret Chokoladekage

    Sæt ovnen på 175°C. Smør en 22 cm form med fedtstof og stil den til side. Bland mælk og eddike og lad det trække i 10 minutter. Bland æblemos, olie og æg. Bland godt og stil til side. Bland mel, sukker, vanillesukker, kakao og...


  19. Marengspie med Stikkelsbær

    Sæt ovnen på 150°C. Rul dejen ud. Beklæd derpå en rund form (20 cm i diameter) med dejen. Pisk ægget let og pensl dejen med ægget. Bag bunden i ovnen 3-4 minutter. Læg stikkelsbærrene i en gryde, bland dem med ½ dl sukker og d...


  20. Forret med Avocado & Rejer

    Avocadoerne skæres i tern og der presses citronsaft over (så de ikke bliver mørke). Tomaterne skæres i tern, løget og persillen hakkes. Ingredienserne til dressingen blandes og smages til. Det hele blandes og dressingen hælde...


  21. Pocherede Æg med Salatbund

    Kom vand og eddike i en gryde og bring det til kogepunktet. Hold temperaturen på kogepunktet, væsken må ikke boble, kun lige bevæge overfladen. Æggene udslåes i en kop et ad gangen og hældes meget forsigtigt i gryden. Hviden samle...


  22. Tomat & Blommerelish

    Skær tomaterne i kvarte. Skær blommekødet i mindre stykker og hak løg og hvidløg. Vask citronen og skær den gule skal tyndt af. Pres saften. Kog alle ingredienserne ved svag varme ca. 1½ time til relishen får en grødet kon...


  23. Suppe alla Mexico

    Opvarm olien i en stor stegegryde ved jævn varme. Pil løgene og skær dem i skiver. Steg dem gyldne (ca. 2 minutter) under omrøring. Pil og skiv hvidløgene. Skyl og tern tomaten. Kom hvidløg, tomat, sukker, vineddke, salt og p...


  24. Mexicansk Jalapenos Bøf

    Kog pastaen. Lav marinaden imens. Pres hvidløget ned i en skål. Hak jalapenospeberen og kom den i skålen. Pas på, at det ikke bliver for stærkt, måske skal du ikke bruge det hele. Tilsæt soya, bouillon, farin og cayennepeber. ...


  25. Radisesalat med Krydderurter

    Gør grøntsagerne i stand. Skær radiserne i tynde skiver og tomaterne i både. Udkern zucchinien og skær den i strimler. Striml peberfrugterne. Skræl kålrabien og riv den groft. Skyl og tør purløg og dild. Riv dilden groft og klip...