Madkampen.dk » Ingredienser » Salt

Opskrifter på mad med Salt

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor salt indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Ovnstegt Kyllingegyros

    Bank kyllingen let med en kødhammer. Bland alle ingredienserne til marinaden, og læg kyllingen heri. Lad det marinere i 1-2 timer. Skær løget over i 2. Tag skrællen af, og stik et grillspyd i. Fordel nu kyllingestykkerne over...


  2. Spinat & Pæresuppe med Bacontern

    Til 4 personer. Opvarm en pande og steg baconternene sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Lad fedtet bive i panden. Skru varmen ned til medium og hæld løgene på panden. Steg dem til de er gennemsigtige (5-7 minutter). Tilsæ...


  3. Cremet Blomkålsris med Hvidløg

    Til 6 personer. Kog risene efter anvisningen på pakken. Bring bouillon og vand i kog i en gryde. Tilsæt blomkålen og lad det koge i 10 minutter. Hæld blomkålen i en blender. Blend blomkålen sammen med mælk og noget af bouill...


  4. Pølsegryde med Pasta

    Kog pastaen efter anvisning på pakken, dog skal den ikke koges helt ud. Der må gerne være lidt bid i den. Mål 2½ dl af kogevandet fra pastaen fra, og hæld pastaen i et dørslag. Steg baconternene sprøde i en stegegryde. Skær g...


  5. Sense - Hakket Oksekød & Blomkål i Fad

    Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande med lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med lidt vand, og hæld også det ved. Tilsæt så krydderier: spidskommen, oregano, timian...


  6. Sense - Grøntsagsbearnaise

    Kog grøntsagerne møre. Hæld det hele i en foodprocessor, og kør det til en jævn masse. HF 1-2: blomkål, løg, gulerod, bladselleri HF 3: HF 4: Fedt: smør Smagsgiver: bouillonterning, salt, estragon, bearnaise essens...


  7. Sense - Pizza med Blomkålscreme

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 205°C varmluft. Del blomkålen i buketter, og kom dem i en gryde, og hæld kogende vand over. Kog blomkålen i 5 minutter, til den er helt mør. Hæld vandet fra, og kom blomkålen i en blender. Ble...


  8. Edamame Hummus

    Kom de frosne bønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække et par minutter. Hæld bønnerne i et dørslag, og overhæld dem med koldt vand. Kom bønnerne i en minihakker eller blender. Hak hvidløget groft, og hæld ...


  9. Sense - Oopsies

    Tænd ovnen på 225°C Del æggene i hvider og blommer. Pisk hvider, bagepulver og salt meget stift. Pisk æggeblommer og yoghurt sammen. Vend 1/3 af hviderne i blommemassen, og rør det godt sammen. Vend så forsigtigt resten af h...


  10. Sense - Hakket Oksekød & Blomkål i Fad

    Hak løg og hvidløg fint, og svits det på en varm pande med lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med lidt vand, og hæld også det ved. Tilsæt så krydderier: spidskommen, oregano, timian...


  11. Grønne Pestofrikadeller

    Kom det hakkede kyllingekød i en røreskål, og rør det sammen med salt og peber. I en foodprocessor (eller med stavblender) køres spinat, pesto, pinjekerner og æg. Og dette blandes herefter med kyllingekødet. Tilsæt så havregr...


  12. Baconruller på Porre-Kartoffelbund

    Til 4 personer. Rør en frikadellefars sammen. Halvér baconskiverne på midten, og læg 2 halve skiver bacon side om side, så de danner en firkant. Tag ca. 1/8 af farsen og form det til et lille aflangt farsbrød. Læg farsen på...


  13. Sprøde Pommes Frites i Ovn

    Til 4 personer. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i store stave. Skyl stavene i en skål med vand til det værste stivelse er væk (det tager 30-40 sekunder). Kog stavene i vand med eddike i 10-12 minutter alt efter hvor store de...


  14. Kalkunstroganoff

    Skær kalkunen i strimler og vend dem i hvedemel. Hak løget og skær champignonerne i kvarte. Damp champignonerne et par minutter i en tør gryde, tag dem op og stil dem til side. Smelt smørret på en pande, og svits løget, til ...


  15. Rebild Salat

    Bland ingredienserne til dressingen. Vend de snittede grøntsager i. Salaten kan holde sig et par dage i køleskabet....


  16. Yorkshire Puddings

    Forvam ovnen til °C Smør til olie i alle 12 forme af en cupcake form. Silicone eller non-stick. Sæt formen i ovnen i 10-12 minutter, sÃ¥ olien bliver virkelig varm. Pisk æg, mel, mælk og lidt salt sammen til en ensartet masse. HÃ...


  17. Sprøde Vafler med Piskefløde

    Giver 12-14 stk. Rør mel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk hviderne sammen med 2 spsk sukker til du får en marengs. ...


  18. Kylling med Peanutbutter

    Del kyllingen i 8 stykker. Kom lidt olie en stor gryde. Hak løg og peberfrugt fint og kom dem i den varme olie. Rør lidt og tilsæt derefter cayenne peber. Kom så kyllingestykkerne ned i gryden med kødsiden ned til den er brun. ...


  19. Nøddefarseret Kyllingefilet

    Bank kyllingefileterne tynde mellem 2 fryseposer. Fyld: Hak nødderne fint (evt. i blender). Ælt dem med gorgonzolaern - ¼ tages fra og gemmes til saucen. Læg de udbankede kyllingefileter på et fugtigt skærebræt. Tryk fyldet ud...


  20. Nøddefarseret Kyllingefilet

    Bank kyllingefileterne tynde mellem 2 fryseposer. Fyld: Hak nødderne fint (evt. i blender). Ælt dem med gorgonzolaern - ¼ tages fra og gemmes til saucen. Læg de udbankede kyllingefileter på et fugtigt skærebræt. Tryk fyldet ud...


  21. Kylling med Ferskner & Karry

    Find et ildfast fad. Skær fersknerne i både (4 pr. halve fersken), og beklæd bunden af fadet med disse, drys med salt og peber. Varm olie op i en pande, og brun kyllingebrysterne lidt i det, og læg dem så oven på fersknerne. Kr...


  22. Kyllingesalat med Pasta & Karrysauce

    Krydr kødet med salt og peber. Steg det så i varm olie på alle sider i 5-10 minutter, alt efter tykkelse, til det er gennemstegt. Tag det af panden, lad det køle af, og skær det i små stykker. Så koger du suppehornene "al dente" ...


  23. Kyllingesalat med Pasta & Karrysauce

    Krydr kødet med salt og peber. Steg det så i varm olie på alle sider i 5-10 minutter, alt efter tykkelse, til det er gennemstegt. Tag det af panden, lad det køle af, og skær det i små stykker. Så koger du suppehornene "al dente" ...


  24. Guacamole med Tomat

    Til ca. 4 personer (alt efter hvor højt man elsker guacamole) Skovl avocadokødet ud med en ske, hæld det i en skål og pres limesaft over. Fjern kernerne fra tomaterne og snit dem fint. Snit også løg, hvidløg og jalapenos helt f...


  25. Koldthævede Morgenboller med Durum

    Bland gæren i vandet og tilsæt salt, olie og durummel. Tilsæt hvedemel til røreskeen kan stå selv. Tilsæt gerne lidt havregryn også. Dæk skålen med et låg eller film, og stil dejen i køleskabet. Næste morgen tændes ovn...