Madkampen.dk » Ingredienser » Citronskal

Opskrifter på mad med Citronskal

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor citronskal indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Sprødstegte Belgiske Flødevafler

    Giver 6-8 vafler. Æg, sukker og vanille røres sammen med mel og mælk. Smørret smeltes og tilsættes citronskallen. Rør det i dejen. Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i dejen. Stil det lidt til side, så er det klar ...


  2. Salat med Rosenkål og Baconstykker

    Skyl kålen og befri den for de yderste blade. Skær den i tynde skiver. Skær rødløget og æblet i tynde skiver. Skær chilien i små tern. Hak persillen. Ris baconternene og læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende ...


  3. Klassisk Hjemmelavet Koldskål

    Pisk æggeblommer, sukker og vanille sammen til en æggesnaps. Pisk herefter kærnemælken i sammen med creme fraichen og lidt revet citronskal. Til luksusudgaven tilsættes også en sjat piskefløde. Serveres straks eller stilles...


  4. Kylling i Karry fra Calcutta

    Skær kyllingefileterne i 12 stykker. Bland masalaen med en smule vand, så den danner en pasta. Varm margarinen op i en stegegryde med låg. Steg løg og friskskåret ingefær til de er gyldne. Tilsæt kyllingestykkerne og steg...


  5. Spicy Rejesalat med Citrondressing

    Til 6 personer. Dressing: Vend creme fraiche sammen med citronskal, citronsaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til. Vend avokadotern i citronsaft og salt. Vend rejerne i salsa. S...


  6. Alt i Én Gryde - Orichette med Pølse & Broccoli

    citronskal

    Til 4 personer. Opvarm olien i en sauterpande ved middelvarme. Tilsæt pølsefarsen, og steg det i 3-4 minutter, til det ikke længere er pink. Læg det på en tallerken. Steg nu brccolibuketterne i et par minutter, og læg dem der...



  7. Let Mousse med Hindbærsauce

    Til 6 portioner. Kom æggehvider i en skål sammen med flormelis. Sæt skålen over et let kogende vandbad, og brug en elpisker til at piske blandingen let og luftig. Fjern skålen fra varmen, og pisk citronskrællen i, pisk i ca. 2 m...


  8. Spinat Fettuccini med Laks & Citron

    Til 4 personer. Skær laksen ud i store tern (ca. 3x3 cm). Rens asparges og skær dem i mindre stykker. Skær forårsløgene i mindre stykker. Opvarm olie og citronskal i en pande. Læg laksen på panden og steg den ved jævn varme...


  9. Dukan - Citronmarineret Kalvelever & Balsamicostegte Løg

    Til 2 personer. Fjern eventuelle hinder og sener fra kalveleveren. Læg leveren i et fad. Pres citronsaften over. Krydr med salt og peber. Vend rundt og krydr på den anden side. Lad leveren trække tildækket i køleskabet i 1 time. ...


  10. Dukan - Cheesecake

    citronskal

    Bland ingredienserne til bunden og fordel dejen i en springform. Bag ved 200°C i ca. 15 minutter. Afkøl bunden. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Rør kvarken sammen med æggeblommer, skyr, vanille, citronskal o...



  11. Rejeburger med Tartarsovs

    4 personer. Rør mayonnaise sammen med creme fraiche. Skyl kapers og persille, hak det med en kniv. Rør det i dressingen sammen med cornichoner og smag til med citronsaft, salt og peber. Mos kartoflerne med en gaffel. Hak de afdryppe...


  12. Cremet Kartoffel- og Fennikelsuppe

    Kog kartoflerne i letsaltet vand med hvidløg, salt og peber. Fennikeltoppene hakkes fint og blendes sammen med de kogte kartofler og en smule kartoffelvand, indtil suppen får den ønskede cremede konsistens. Tilsæt olivenolie, urte...


  13. Citron-Marengstærte

    Til 6 personer. Sigt mel og flormelis ned i en stor skål og gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, indtil det ligner brødkrummer. Tilsæt det meste af vandet og bland til en fast dej, tilsæt evt. mere vand. Vend dejen ud på...


  14. New York Cheesecake

    10-12 personer. Kør mel, sukker, citronskal og smør ca. 30 sekunder i en foodprocessor, indtil det ligner krummer. Kom æg i og saml hurtigt i maskinen til en dej. Ven den ud på en melet flade og form til en kugle. Pak den i film og l...


  15. New York Cheesecake

    10-12 personer. Kør mel, sukker, citronskal og smør ca. 30 sekunder i en foodprocessor, indtil det ligner krummer. Kom æg i og saml hurtigt i maskinen til en dej. Ven den ud på en melet flade og form til en kugle. Pak den i film og l...


  16. Klatkager

    Rør grød, sukker, mel, vanillesukker og æggblommerne sammen til en ensartet masse. Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i. Sæt kagerne panden med en spiseske og steg dem i margarine (eller smør) ved svag varme 3-4 minutter...


  17. Kærnemælkssuppe

    Rør majsstivelsen ud i lidt af kærnemælken i en gryde. Tilsæt resten af kærnemælken og citronskal. Bring suppen i kog ved svag varme under konstant piskning. Kog suppen 1 minut. Pisk æg og sukker sammen i serveringsskålen. ...


  18. Koldskål med Kærnemælk

    citronskal

    Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt citronskal og iskold kærnemælk under omrøring. Smag til med citronsaft. Sæt koldskålen i køleskab indtil servering....



  19. Øllebrød II

    Skær brødet i terninger og læg dem i en gryde. Hæld vandet over og lad det stå en times tid eller til næste dag. Tilsæt hvidtøl og kog ved svag varme i ca. 10 minutter. Pisk brødet ud i væsken. Kog øllebrøden under omr...


  20. Kalkunmousse med Rucola

    citronskal

    Puds evt. fedt af kalkun og skinke og skær kødet i små tern. Findel kødet sammen med appelsinsaft og kvark i en blender. Pisk fløden. Skyl citronen i lunkent vand og riv den yderste gule skal af. Hak den fint. Rør det hele i kalkun...



  21. Indiske Butterdejs Samosaer

    Optø butterdejspladerne. Varm ovnen til 200°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i letsaltet vand. Skyl zucchinien og skær den i tern. Skræl løg, hvidløg og ingefær og skær i tern. Smelt fedtstoffet og steg l...


  22. Æg med Sennepssauce

    Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør melet i og brun det let. Spæd gradvist med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring til den er glat og blank. Lad saucen simre under låg ca. 10 minutter ved svag varme. Kog æggene hårde, ca. 9...


  23. Jordbærkager (butterdej)

    Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden, dæk dem med et klæde og lad dem tø op. Del pladerne og læg dem på en plade med bagepapir. For at kunne løfte et låg ud af butterdejen, skærer man et 1 cm mindre rektangel inde i dejp...


  24. Marengspie med Citruscreme

    Tryk dejen ud i formen, prik den og forbag 10-15 minutter. Tag formen ud af ovnen og stil til side. Bland appelsinjuice, honning, Maizena og vanillesukker i en gryde, ikke aluminium. Bring det i kog under omrøring og lad det simre lidt....


  25. Østrigsk Kvarktærte

    Æg og sukker piskes godt sammen. Kvark røres i. Salt, citronskal, citronsaft, vanille og mandler tilsættes. Den stiftpiskede fløde og melet blandes forsigtigt i. Dejen hældes op i en smurt raspstrøet springform. Bages på...