Opskrifter » Vegetar Retter » Vegetariske Hovedretter

Vegetariske Hovedretter

43 retter fundet i Vegetariske Hovedretter kategorien.

Ugens Opskrifter:

Porrepande med Gulerod Chili Con Soy Quorn-fileter og Zucchini på Spyd


  1. Vegetar Bolognese

    Vegetar Bolognese

    Til 4 personer. Rens og hak alle grøntsagerne fint. Svits løg, gulerod, hvidløg og selleri i olivenolie et par minutter. Tilsæt tomatpure og rør rundt. Hakkede tomater, timian, sukker, rødvin og vand tilsættes og simrer i...

  2. Spicy Vegetar Kebab

    Spicy Vegetar Kebab

    Læg Soya Bites i blød i kogende bouillon i 5-8 minutter. Hæld derefter væden fra og lad bites afdryppe i en si. Skræl rødløg og skær det i smalle både. Bland olie og kebabkrydderi og put det på panden, steg løg let og t...

  3. Vegetar Lasagne

    Vegetar Lasagne

    Olien varmes, løg svitses og revet gulerod tilsættes. Efter et par minutter tilsættes tomatprodukterne. Soy4you, bouillon samt salt og peber tilsættes, og saucen simrer stille under låg i 10-15 minutter, mens bechamelsaucen laves. ...

  4. Pide med Feta & Persille

    Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie og rør det ud til sukker og salt er opløst. Rør lidt mel i ad gangen, til du får en fin og glat dej der ikke klistrer alt for meget, den skal være så du lige kan ælte ...

  5. Svampenøddepaté

    Kog risene efter anvisningen på pakken. Hak løgene fint og svampe og nødder groft. Steg løg, svampe og nødder i smørret sammen med presset hvidløg. Bland æggene med creme fraiche og krydderier. Når fyldet er stegt og al...

  6. Kartoffel- & Blomkålskarry

    Kom løg, ingefær, karry og hvidløg i en gryde med lidt olie og sautér det i 5 minutter. Kom så tomater og kartofler (i tern) i, og steg det i 5 minutter. Kom væske i, til det lige er dækket og lad det simre i 12 minutter. Ko...

  7. Italiensk Squashfad

    Til 4 personer. Sær champignon og squash i skiver og hak løget. Svits champignon og løg i olie. Tilsæt squash - lidt ad gangen, til de er fladet sammen. Tilsæt oregano, basilikum, hvidløg og salt. Tilsæt til sidst de hakkede...

  8. Champignonlasagne

    Rens og skær champignonerne i kvarte. Hak løgene fint. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bliver brunt. Svits champignon og løg i ca. 3 minutter. Præs væden fra spinaten, og vend den i champignonblanding...

  9. Tyrkiske Brød med Bønnefyld & Myntedressing

    Til 4 personer. Skær avokado, tomater og agurk i små tern. Riv salaten i fine stykker. Mos osten fint med en gaffel. Vend ost, creme fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Sm...

  10. Siciliansk Kartoffel-Svampegryde

    Til 4 personer. Varm olien op i en sautergryde. Steg løgene heri, til de bliver klare. Tilsæt kartofler i skiver, presset hvidløg, peberfrugt i strimler og fennikel i tynde strimler. Krydr med salt og steg grøntsagerne et øjeblik...

  11. Champignonpaté

    Kog risene efter anvisning på posen (brug evt. en rest fra dagen før). Lad risene køle af. Hak champignonerne og hasselnødderne groft, hak løgene fint, pres hvidløget og bland det hele sammen med timian. Brun blandingen i gylden...

  12. Kikærtedeller

    Lun kikærterne og blend dem sammen med hvidløg, persille og gulerødder (skåret i tern). Saml farsen med æggene, og tilsæt lakrids og citronsaft. Er dellerne for tørre eller er de svære at samle, kan du tilsætte lidt smør ell...

  13. Champignonkarbonader

    Til 4 personer. Skyl og rens champignonerne grundigt. Hak dem fint. Bland champignon, æg, rasp og salt godt sammen og form farsen til små karbonader. Brun smørret på panden og steg karbonaderne gyldenbrune 3-4 minutter på hver...

  14. Dhal med Raita

    Skyl linserne, og kom dem i en gryde med vandet. Lad dem koge under låg, til de er helt møre og udkogte (ca. 20 minutter). Sautér løg og aubergine i lidt olie og smør på en varm pande, uden at de tager farve. Tilsæt hvidløg, k...

  15. Tortillas med Squashfyld

    4 personer. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl squashen og skær den i tern. Skær tomaterne i mindre stykker. Rens chilien og hak den fint. Opvarm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg og chili heri 5 minutter. Tilsæt squash...

  16. Lækre Falafel

    Sæt kikærterne i blød natten over. Lad dem dryppe af i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg. Put alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og kør det til du har en fast og blød dej. Lad dejen stå 4-6 timer ved stuetemp...

  17. Æblepostej

    Til 4 personer. Gør æbler og grøntsager klar. Kog risene. Varm olien i en gryde, tilsæt karry, porrer og løg og steg dem klare. Hæld revet æble, salt, mel og hakkede nødder i gryden og rør det hele sammen. Tilsæt de kogte...

  18. Vegetarlasagne

    Rengør og snit alle grøntsagerne. Steg grøntsagerne bløde i lidt fedtstof på panden. Tilsæt de hakkede tomater og pastasaucen. Lad det simre et kvarters tid. Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad. Først et lag grøntsager, s...

  19. Falafel

    Udblød kikærterne i 10-12 timer. Kog dem i nyt vand ca. 1 time. Lad dem dryppe af i en si. Purér hvidløg, løg, kikærter, æg, krydderier, persille og citronsaft i en foodprocessor. Konsistensen skal være som en fast fars. Er den f...

  20. Rodfrugtpande med Bønner & Oliven

    Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Tag 1 dl pastavand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag. Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. ...

  21. Kartoffelfrittata med Ost

    Sautér løg i en gryde med olie. Vend kartoffeltern og fintsnittet bladselleri i, krydr med salt og peber og spæd med vand. Lad blandingen simre til de er næsten møre - ca. 10 minutter. Hæld væsken fra. Pisk æggene sammen med mæl...

  22. Kartoffelfrikadeller med Ost

    Dressing: Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til. Kartoffelfrikadeller: Kom kartoflerne i en skål og mos dem med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne og rør bla...

  23. Irsk Grøntsagsgryde

    Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og kog dem i ca. 2 minutter. Tilsæt gulerødder og blomkål og kog videre i ca. 3 minutter. Hæld mælken ved og bring blandingen i kog. Rør smør og mel sammen ...

  24. Vegetarisk Lasagne

    Løgene skæres i skiver og svitses i margarinen. Tomater, bouillon, salt og krydderier tilsættes. Småkoger ca. 10 minutter. Smages til med salt, peber og tomatpuré. Kvarken røres i. Tomatfyld og lasagneplader lægges lagvis i et ...

  25. Æg med Sennepssauce

    Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør melet i og brun det let. Spæd gradvist med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring til den er glat og blank. Lad saucen simre under låg ca. 10 minutter ved svag varme. Kog æggene hårde, ca. 9...

  26. Cremet Spinat med Mandler

    Optø spinaten efter anvisning på pakken. Pil og finhak løg og hvidløg. Smelt 3 spsk fedtstof i en stor gryde og steg først løget blankt, tilsæt derefter hvidløgene. Læg spinaten i gryden og krydr med salt, peber og muskat. Rør...

  27. Høsttærte med Salvie

    Skræl squashen, flæk den og fjern kernerne. Riv den og lad den dryppe af på køkkenrulle. Skær svampene i skiver og hak løg og salvie. Steg det hele ved jævn varme i ca. 5 minutter. Lad det dryppe af og svale. Pisk æggene let sam...

  28. Kartoffelgratin

    Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Skyl og udkern peberfrugten. Skær den i strimler på langs. Rens forårsløgene og skær dem i ringe. Brug gerne alt det grønne. Pil hvidløg...

  29. Grøntsagstærte med Yoghurt

    Optø butterdejspladerne. Skyl grøntsagerne. Skær aubergine og zucchini i små tern. Skær gulerødder og fennikel i tynde skiver og peberfrugterne i strimler. Skræl løg og hvidløg. Hak og skær i skiver. Opvarm olien på en stor pa...

  30. Svampefyldte Peberfrugter

    Skær brødet i tern og lad dem trække i fløden i 30 minutter. Rens svampene og skær dem i små tern. Skyl forårsløgene og skær dem småt ud. Skyl krydderurterne, tør dem og hak dem fint. Riv osten fint. Opvarm olien. Steg løg...

  31. Kartofler med Ratatouille

    Del kartoflerne på langs og udhul dem lidt. Gør zucchini og aubergine i stand og skær dem i tern. Lad tomaterne dryppe af i en si og bland dem med grøntsagerne. Varm ovnen til 225°C. Pil hvidløget og pres det ned i ratatouillen. Sm...

  32. Simpel Svampegratin

    Varm ovnen til 200°C. Gør svampene i stand og skær dem i tynde skiver. Rens porren og skær den i fine ringe. Skyl basilikummen og ryst den tør. Nip bladene af og skær dem i strimler. Opvarm olien på en teflonpande. Svits porren 3 ...

  33. Karrygryde med Kartofler

    Pil og hak løget. Opvarm olien ved jævn varme i en stor teflonstegegryde. Steg løget mørt under omrøring, ca. 5 minutter. Tilsæt sennepsfrøene og steg yderligere 2 minutter. Tilsæt karry (eller currypasta), rør rundt hele tiden i 1...

  34. Ratatouille

    Pil løg og hvidløg og hak dem. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær den i strimler. Skyl aubergine og courgette og skær dem i terninger. Skyl tomaterne og skær dem i både. Hæld olien i en gryde, varm olien op, og skr...

  35. Æggekage i Ovn

    Baconskiverne steges sprøde. Mel piskes ud med mælken og de hele æg tilsættes. Et ovnfast fad smøres og æggemassen hældes i. Fadet sættes i ovnen 10-20 minutter ved 175-200°C. Når æggemassen kan "bære" lægges tomat...

  36. Pocherede Æg med Salatbund

    Kom vand og eddike i en gryde og bring det til kogepunktet. Hold temperaturen på kogepunktet, væsken må ikke boble, kun lige bevæge overfladen. Æggene udslåes i en kop et ad gangen og hældes meget forsigtigt i gryden. Hviden samle...

  37. Blomkålsgratin

    Del blomkålen i små buketter og kog den med salt i ca. 4 minutter og lad den dryppe af i en sigte. Smelt smørret og pisk melet i. Tilsæt mælk og kogevand lidt ad gangen mens du pisker. Pisk æggeblommerne i og krydr med salt, peber ...

  38. Chilli-Kartoffeltærte med Hvidløg og Stegte Tomater

    Tomater lægges på en bageplade med snitfladen opad. Hvidløgsfed og chilifrugter (1-2) lægges ved. Tomaterne drysses med sukker og salt og sættes i ovnen ved 175°C Efter 10-15 minutter tages hvidløgsfedene ud og "smuttes" i en skå...

  39. Bagte Kartofler med Krydret Souffléfyld

    Kartoflerne skylles, prikkes og drysses med havsalt. Bages ved 200°C i ca. 1 time. Ingredienserne til fyldet (laks, purløg, kapers, soltørrede tomater) blandes. Der skæres et låg af kartoflerne, hvorefter de udhules. Kartoffelin...

  40. Ratatouilletårn

    Lav rør/forme af stanniol. Skyl tomater, squash og aubergine og skær dem i skiver af ca. 1 cm´s tykkelse. Aubergineskiverne steges i lidt olivenolie. Løgene skæres i tern, sauteres sammen med hvidløg og tomatpuré i lidt oliv...